Kaikki hyöty personal trainerista

Harkitsetko personal trainerin palkkaamista? Täältä saat 5 vinkkiä, joilla varmistat, etteivät vaivalla ansaitut rahasi mene haaskuun.

Nainenhyppää, personal trainer katsoo vierestä

MOTIVAATIO – Personal trainer tarjoaa välineet kehittymiseen, mutta sinun on kuitenkin tehtävä työ.

© Jacob Helbig

Oletko päättänyt palkata personal trainerin? Onnittelut! Monille PT on ratkaiseva pysyvälle muutokselle, joka ei olisi itsekseen onnistunut.

Personal trainerin tehtäviin kuuluu mm. saada sinut tekemään parhaasi, mutta sinunkin kannattaa pyrkiä saamaan personal trainerista kaikki hyöty.

Kysyimme Nina Damsgaardilta, koulutetulta personal trainerilta vinkkejä siitä, miten itse voi varmistaa, että saa personal trainerin ohjauksessa panostukselleen vastinetta.

Ole täysin rehellinen

Jos et tee, niinkuin PT neuvoo, omavalmentajasra ei ole hyötyä. Kokeile avoimin mielin ja opetele uusia asioita. Personal trainer valmentaa sinua siinä, mitä sinä haluat ja sillä tasolla kuin sinä haluat.

Joskus käy niinkin, että treeni, jota olet luullut inhoavasi, muuttuukin oikean valmentajan kanssa uudeksi suosikiksesi.

Valkoisista valheista ei myöskään ole hyötyä sinulle. Ei suotta kannata väittää tehneensä treeniä, joka on jäänyt väliin. Jokaisella jä joskus treeni väliin. Jätä nolous ja kaunistelu pois ja kerro niin kuin asia on, niin et maksa turhasta.

Lue myös: 8 naista kertoo: Näin löysin liikuntamotivaation

Aseta realistiset tavoitteet

Personal trainerin pitäisi luonnollisestikin myös kertoa sinulle, jos omat tavoitteesi ovat epärealistisia, mutta sinä olet kuitenkin oman arkesi ja jaksamisesti paras asiantuntija.

Harkitse tarkkaan, paljonko treeniä jaksat ja pystyt sisällyttämään arkeesi, ja vältä asettamasta rimaa korkeammalle kuin mihin voit yltää. Liian kunnianhimoinen ohjelma ei toimi.

Muista, että sinä teet työn

Personal trainer antaa sinulle välineet, mutta sinä teet kuitenkin työn. Personal trainer ei saa sinua kovaan kuntoon ilman, että sinä teet osuutesi eli treenaat.

Jos odotat saavasi tuloksia ilman vaivannäköä, personal trainerista ei ole paljoakaan apua. Odotusten ja niihin pääsemisen edellytysten on oltava sopusoinnussa keskenään.

Lue myös: Löydä treenitavoitteesi ja treenaa näin kuntosalilla

Sinä valitset ja päätät, mitä tehdään
Personal trainerin kanssa on synkattava, mutta ei pidä unohtaa sitäkään, että sinä ostat palvelua ja sinulla on täysi oikeus vaatia ja saada vastinetta panostuksellesi.

Kysy ja kerro PT:lle, jos jokin jää epäselväksi, tai jos sinuta tuntuu, että saat rahallesi liian vähän tai vääränlaista vastinetta.

Personal trainer ei ole opettaja, jonka oppeja ei sovi kyseenalaistaa. Sinä olet asiakas. Personal trainerin tulee tukea sinua niin, että edistyt kohti tavoitettasi.

Jatka sinnikkäästi!

Jos joudut jättämään personal trainingin väliin tai et saa tehtyä, mitä olitte sopineet, jatka siitä, mihin jäit ja ajattele, että tulit ehkä ahnehtineeksi vähän liikaa.

Personal trainerin tehtävä on auttaa sinut takaisin treenin makuun. Moni kuvittelee, että kaikki on menetetty, jos ei pystykään noudattamaan suunnitelmaa pilkulleen. Yleinen suunta on ratkaiseva.

Jokunen väliin jäänyt viikko ei tuota kauhean suurta takapakkia, varsinkin, jos kyse on kokonaisesta elämänmuutoksesta.

Personal training -asiantuntijamme

Nina Damsgaard on toimittaja, sosiologi, personal trainer ja ravitsemusneuvoja.

Hän on kirjoittanut opaskirjan Personlig træner, joka on opas personal traineriksi opiskeleville ja alalle valmistuneille.

Personal trainereiden suosikkiharjoitteet treeniohjelmana

Ohjelman lisäksi voit katsoa ohjelman harjoitteet etukäteen: klikkaa harjoitetta, katso video ja tarkista tekniikka ja suoritusvinkit.

Täältä puolen tunnin mittainen 6 omavalmentajan suosikkiharjoitteista koottu treeni.