Motivaatiotesti: Miten innostua liikunnasta?

Onko sinun vaikeaa liikkua niin paljon kuin haluaisit? Kun tiedät, mikä sinua motivoi, sinun on helpompi suunnitella treenaamistasi ja innostua liikunnasta. Tee testimme ja selvitä motivaatiotyyppisi. Tämä voi olla uuden treenielämäsi alku!

Naiset ja miehet tekevät samaan aikaan punnerruksia kuntokeskuksessa, testaa harjoittelumotivaatiosi

MIKÄ SINUA MOTIVOI? Naiset ja miehet tekevät samaan aikaan punnerruksia kuntokeskuksessa, testaa harjoittelumotivaatiosi

Hyppäätkö suoraan treenivaatteisiin aamulla herättyäsi tai töistä kotiin päästyäsi? Vai pitääkö sinun aina pakottaa itsesi liikkeelle? Todennäköisesti näitä molempia.

Tai ehkä treenaamiseen on tullut taukoa tai et ole koskaan päässyt niin hyvin vauhtiin kuin olisit toivonut – vain koska sinun on vaikeaa motivoida itseäsi.

Onneksi voit itse tehdä paljon motivaation kasvattamiseksi. Kun opettelet tuntemaan itsesi, voit lisätä niiden päivien määrää, jolloin liikkuminen tuntuu mukavalta.

5 motivaatiotyyppiä – **mikä sinä olet?

Ihmiset voidaan jakaa 5 motivaatiotyyppiin:

  1. Mestari: Haluaa palavasti kehittyä yhä osaavammaksi harjoittelussaan.
  2. Osallistuja: Osallistuu mielellään esimerkiksi harjoittelusuunnitelmansa laatimiseen tai seuransa toimintaan.
  3. Voittaja: Innostuu ennätyksistä ja kilpailuista.
  4. Kaveri: Arvostaa yhdessäoloa ja mahdollisuutta olla osa joukkuetta.
  5. Ajattelija: Tutkii mielellään treenaamisen vaikutuksia vartaloon ja terveyteen.

Tee testimme ja selvitä, mitä motivaatiotyyppiä edustat. Saat myös paljon ammattilaisen vinkkejä treenaamisen suunnitteluun, jotta motivaatiosi liikkua pysyy huipussaan. Katso myös, mitä sudenkuoppia juuri sinun pitää välttää, jotta voit estää motivaation lopahtamisen!

**Tietoa motivaatiotestistä

Uuden motivaatiotestin on laatinut professori Henning Langberg, joka työskentelee Kööpenhaminan yliopiston terveysliikunnan keskuksessa. Hän on myös laatinut tarkan ohjeistuksen jokaiselle motivaatiotyypille. Saat ohjeet testin suoritettuasi.

Terveysliikunnan keskus järjestää muun muassa kursseja, joiden aiheena on esimerkiksi potilaiden motivointi elämäntapamuutokseen ja liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen.