8 viikkoa KUNTO PLUSsan bootcampia: ”Vihdoinkin todella nautin treenaamisesta”

Kaksoset, puoliso, bonuslapsi ja oma yritys veivät 50-vuotiaan Tanjan ajan niin, ettei treenille tahtonut löytyä aikaa. KUNTO PLUSsan kotitreeni-ootcamp osoitti, että liikunta on mahdollista mahduttaa osaksi kiireistä arkea.

Tummatukkainen, hymyilevä nainen mustissa treenivaatteissa tekee vatsalihasharjoitetta.

TREENIMOTIVAATIO 8 viikon bootcampin jälkeen Tanja nukkuu paremmin ja on vireämpi.

© Jakob Helbig

Kun Tanja, 50, ilmoittautui mukaan testaamaan KUNTO PLUSsan bootcampia, hän ei ollut aiemmin treenannut lainkaan kotona. Hän halusi mahduttaa enemmän liikuntaa arkeen, mutta kaipasi lisää sekä aikaa että energiaa.

Noudatettuaan etukäteen annettua, KUNTO PLUSsan treenivideoiden avulla tehtävää treeniohjelmaa kahdeksan viikon ajan hän huomasi, millainen treeni toimii hänen kohdallaan. Kotitreeni sopii Tanjalle, koska treenin saattoi tehdä juuri silloin, kun se itselle sopii. Tanja on saanut otettua treenin osaksi omaa arkeaan, eivätkä aiemmin treenaamisessa ärsyttäneet asiat vaivaa häntä enää.

før og efter fotos af Tanja fra bootcampen.

Miksi lähdit mukaan bootcampiin?
"Olen halunnut jo pitkään alkaa treenata säännöllisesti, mutta en vain ole saanut sovitettua treeniä osaksi arkea. Kolme lasta ja oma yritys tuntuivat vievän kaiken ajan, eikä treenille jäänyt aikaa."

Mihin tulokseen olet tyytyväisin?
"Lihakseni ovat vahvistuneet, ja juoksen nyt neljän kilometrin lenkin kolme minuuttia nopeammin kuin aiemmin. Mutta parasta on se, että olen nyt vireämpi – sekä kotona että töissä. Vaihdevuodet ovat tuoneet mukanaan uniongelmia, mutta nyt nukun paljon paremmin."

Mikä toimi omalla kohdallasi?
"Kotona treenaaminen sopii minulle todella hyvin, ja siitä on tullut osa arkirutiinejani. Herään vain puoli tuntia aiemmin ja teen päivän treenin alta pois ennen kuin muu perhe herää."

Mikä oli vaikeinta?
"Viikonloput, koska silloin tavataan perhettä ja ystäviä ja silloin tulee helpommin syötyä ja juotua epäterveellisesti. Silloin täytyy vain jatkaa hyvien rutiinien parissa heti maanantaina, eikä tauon treenistä ja terveellisestä syömisestä saa antaa venyä liian pitkäksi."

Miten ylläpidit motivaatiota?
"Itseäni auttaa, jos on jokin ohjelma ja säännöt, joita voi noudattaa ilman, että itse tarvitsee tehdä liikaa ajatustyötä treenin ja ravitsemuksen suhteen."

Miten aiot ylläpitää tuloksia?
"En varmaankaan treenaa jatkossa kuudesti viikossa, lihastreeni ja juoksu neljänä tai viitenä päivänä viikossa riittää. Ilmoittauduin minitriatloniin, jotta minulla on taas jokin uusi tavoite, jota kohti treenata."