8 viikkoa KUNTO PLUSsan bootcampia: ”Uinuvat lihakseni ovat heränneet”

Riikka ei harrastanut juuri lainkaan liikuntaa ennen KUNTO PLUSsan bootcampiin mukaan lähtemistä. Hän jaksoi tehdä hädin tuskin yhden punnerruksen – nyt niitä menee jo 30 minuutissa!

Vaaleatukkainen, hymyilevä nainen treenivaatteissa tekee punnerruksia.

BOOTCAMP Riikan punnerrustulos parani huimasti – nyt hän jaksaa tehdä 30 punnerrusta minuutissa.

© Jacob Helbig

Aina pelkkä motivaatio ei riitä. Tämän oli havainnut Riikka, 47, jolle liikunta ja treeni olivat valuneet tärkeysjärjestyksessä listan häntäpäähän. Hän halusi valmiin ohjelman ja uusia kokemuksia, joten hän lähti mukaan KUNTO PLUSsan kahdeksan viikon kotitreeni-bootcampiin.

Hoikistumisen lisäksi Riikka yllättyi siitä, kuinka tehokasta kehonpainolla tehtävä treeni voi olla. Hän oli rapakunnossa ennen bootcampia, mutta nyt lihakset ovat vahvistuneet huimasti ja treenimotivaatio löytynyt.

Riikan tulokset

Miksi ilmoittauduit mukaan KUNTO PLUSsan bootcampiin?
"Olen harrastanut jo aiemmin juoksua, välillä enemmän ja välillä vähemmän, mutta kahden vuoden koronatauko näkyy nyt. Tässä iässä myös lihaskunnosta kannattaisi pitää hyvää huolta."

Mihin tulokseen olet kaikkein tyytyväisin?
"Lähtötasoni oli nolla, jaksoin hädin tuskin tehdä yhden punnerruksen. Nyt jaksan monta, ja sama koskee muitakin lihaskuntoharjoitteita. Uinuvat lihakseni ovat heränneet. Käsissä ja vatsassa tuntuu lihaksia, joita niissä ei aiemmin ollut."

Mikä toimi omalla kohdallasi erityisen hyvin?
"Treenivideoiden kanssa harjoittelu sopii kiireiseen arkeeni. Puolen tunnin treenit olivat mahtavia! Luulin, että treenien pitäisi kestää pidempään ja olla rankempia, jotta niistä olisi mitään hyötyä. Yllätyin siitä, miten paljon hyötyä kotona tehtävästä puolen tunnin päivittäisestä kehonpaino­treenistä voi olla."

Mikä oli vaikeinta?
"Jos en tehnyt treeniä heti aamulla, se kummitteli mielessäni koko päivän. Minulle sopii parhaiten aamutreeni, niin se on sitten siltä päivältä tehty."

Miten pidit motivaatiota yllä koko kahdeksan viikkoa?
"Osallistuin bootcampiin yhdessä ystäväni kanssa, ja siitä oli todella iso apu, että teimme tämän yhdessä. Kannustimme toisiamme, jos toinen oli antamassa periksi. Treenikaverin kanssa treenistä ei tule luistettua niin helpolla."

Miten pidät tuloksia yllä?
"Aion jatkaa aamuisin treenaamista. Myös juokseminen tuntuu nyt hyvältä, joten aion jatkaa ja lisätä lenkkeilyä. Yritän tehdä lihastreenin kotona noin kolmesti viikossa tästä eteenpäin."