5 hyvää syytä aloittaa kävely

Kävely on helppoa ja mukavaa liikuntaa, joka on myös monella tapaa hyväksi niin henkiselle kuin fyysiselle hyvinvoinnille. Jo puolen tunnin päivittäinen lenkki riittää!

Kaksi naista kävelyllä

Kävely on mainiota matalan kynnyksen liikuntaa, johon pystyvät melkein kaikki. Kävelyn hyötyjä hyvinvoinnille ei kannata aliarvioida, sillä säännölliset lenkit raittiissa ulkoilmassa vaikuttavat niin mieleen kuin kehoon monella tapaa.

Kävelyllä on mm. seuraavia terveyshyötyjä:

1. Mieliala kohenee

Liikunta tutkitusta parantaa mielialaa, ja vehreässä luonnossa liikkuminen tehostaa vaikutusta entisestään, sillä sen on todettu mm. vähentävän stressiä. Lisäksi kävely kuluttaa energiaa ja parantaa lihaskuntoa.

Lue myös: Mielialan seuranta, moodtracking – näin pääset alkuun

2. Kilot karisevat

Kun aloitat säännölliset kävelylenkit, huomaat pian muutoksen sekä vaa'alla että vaatteissasi. Säännölliset lenkit sopivat painonpudotusliikunnaksi useimmille laihduttajille, ja kävely on helppo aloittaa.

Kiinnostaako kävelyn aloittaminen? Kokeile KUNTO PLUSSAN kävelyohjelmaa!

  1. Luovuus lisääntyy

Totta se on! Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan niillä, jotka kävelevät ideoidessaan, luovuus pulppuaa vuolaammin kuin niillä, jotka istuvat paikoillaan.

LUE MYÖS: Vältä nämä 10 virhettä kävelyllä

4. Keho kiinteytyy

Lisääntynyt energian kulutus ja liikunta näkyy ennen pitkää myös kiinteämpänä kehona. Kävely myös vahvistaa jalkojen lihaksia ja sutjakoittaa näin etenkin sääriä. Kävely auttaa myös parantamaan verenkiertoa.

5. Hyvä tapa ruokkii uusia hyviä tapoja

Kun kävelet päivittäin puoli tuntia, tavasta tulee lopulta rutiini, jota ei tarvitse enää sen kummemmin miettiä. Tällöin on myös entistä helpompi juurruttaa arkeen uusia hyviä tapoja, kun on jo näyttänyt itselleen pystyvänsä säännölliseen liikkumiseenkin.

KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu sopii sekä lenkkien suunnitelemiseen että matkan mittaamiseen jälkeenpäin.