8 vinkillä löydät juoksemisen ilon

Onko treeni-ilo hukassa? Keräsimme vinkkejä, joilla pääset taas juoksemisen makuun.

Nainen istuu sängynreunalla treenivaatteissa

8 vinkillä löydät juoksemisen ilon

1. Hidasta lopuksi

Otatko aina tiukan loppuspurtin, kun lenkin loppu häämöttää? Lenkin päätteeksi kannattaa mieluummin hidastaa vauhtia, koska silloin muistat lenkin miellyttävänä pikemmin kuin raskaana, joten seuraavalle lenkille on helpompi lähteä.

2. Vahvista juoksuhalua tiedolla

Kun harkitset juoksun lopettamista, mieti, mitä kaikkea hyötyä juoksusta on: juoksijat elävät pitempään, heillä on pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sekä silmäsairauksiin, diabetekseen, nivelrikkoon, syöpään ja infektiotauteihin.

Lue, miksi juokseminen on miltei parasta, mitä voit terveytesi hyväksi tehdä.

3. Hanki hyväksyntää

Kehu itseäsi, kun sait lähdetyksi lenkille, mutta hanki hyväksyntää myös muilta. Jaa tuloksesi somessa, jotta ystävät voivat kommentoida ja peukuttaa tuloksiasi. Ole ylpeä itsestäsi!

4. Palkitse itsesi

Joskus juoksemiseen tarvitaan vähän suurempi porkkana. Tarjoa itsellesi luksusta: kynsihoito, kokovartalohieronta tai noutoruokaa, kun olet käynyt neljä kertaa lenkillä.

5. Merkitse kalenteriin

Merkitse seuraava juoksulenkki kalenteriin heti. Se velvoittaa, vaikka olisit tehnyt sopimuksen vain itsesi kanssa. Merkitse lenkki myös mahdolliseen perhekalenteriin, jotta kaikki tietävät, milloin olet lenkillä.

6. Juokse ulkomailla

Osallistu juoksutapahtumaan paikassa, jonka olet aina halunnut nähdä. Saat intoa harjoitteluun ja ikimuistoisen kokemuksen.

7. Hemmottele itseäsi

Mene hierottavaksi tai ota lämmin kylpy, niin lihakset rentoutuvat juoksun jälkeen.

8. Syö hyvin

Ajattele, että seuraavan aterian täytyy palauttaa voimasi. Anna elimistöllesi nestettä, syö täysjyväleipää, tummaa riisiä tai kaurahiutaleita, jotka täyttävät elimistön glykogeenivarastot. Nauti myös hiukan lihaa tai kalaa, joista lihakset saavat tarvitsemaansa proteiinia, ja lisäksi hiukan terveellistä rasvaa kuten avokadoa, pähkinöitä tai oliiviöljyä, jotka ehkäisevät tulehdusta ja lievittävät treenin jälkeistä lihaskipua.

Näin paljon vettä täytyy juoda juoksulenkin jälkeen.