Aamiaisvinkit aamutreenaajalle

Onko sinulle aamu parasta treeniaikaa? Lue vinkit sopivasti energiaa antaviin aamupaloihin ennen juoksulenkkiä, salitreeniä tai joogaharjoitusta.

Nainen syö aamupalaa treenivaatteissa

Rahka ja marjat tai hedelmät nostavat verensokeria sopivasti ja auttavat palautumaan treenin jälkeen.

Onko ennen aamutreeniä aina syötävä jotakin?

Teen aamutreenin aina tyhjällä vatsalla, koska en yleensä ole nälkäinen herättyäni. Toiminko fiksusti?

Tämä kysymys askarruttaa monia ahkeria treenaajia. Siihen on käytännössä helppo vastata: jos treeni tyhjällä vatsalla sopii sekä omaan oloosi että aamurutiineihisi, anna mennä vain! Poikkeuksena ovat tilanteet, jolloin huomaat, että verensokerisi laskee huomattavasti tai jos treeni kestää tuntikausia. Jos tulet helposti nälkäiseksi tai jopa huonovointiseksi tyhjällä vatsalla treenatessasi, tankkaa kernaasti hiukan energiaa ennen liikuntaa. Monissa tapauksissa liikkuminen on kuitenkin paljon miellyttävämpää, jos vatsa ei ole täynnä, ja esimerkiksi juokseminen heti tukevan aterian jälkeen on miltei mahdotonta, samoin jooga ja moni muukin laji.

Aamupala treenin mukaan

Aerobinen treeni: Banaani ja lasi vettä

Jos kaipaat hiukan vatsantäytettä, syö ennen treeniä banaani tai syö aamupala niin aikaisin, että aterian ja treenin väliin jää 2–3 tuntia aikaa.

Banaani päihittää urheilujuoman mennen tullen!

Jooga: Smoothie

Syö kevyesti viimeistään tunti ennen treeniä, jos et voi odottaa. Smoothie vatsassa ei haittaa palleaa aktivoivaa ja harjoitusta tukevaa ja rytmittävää syvää hengitystä.

Täältä löydät reseptit herkullisiin smoothieihin!

Lihastreeni: Rahkaa ja marjoja

Syö mieltymyksesi mukaan joko ennen treeniä tai sen jälkeen. Jos verensokeri laskee helposti, nauti annos rahkaa ja marjoja.

Rahka ja skyr ovat terveellistä ja monipuolista syötävää.