Treeniruoka: Tankkaa treenin mukaan
Otatko ravitsemuksessasi huomioon sen, mitä treenaat minäkin päivänä? Syömisensä kannattaa valita sen mukaan, mitä ja milloin treenaa, että jaksaa treenata ja palautuu parhaiten.
Otatko ravitsemuksessasi huomioon sen, mitä treenaat minäkin päivänä? Syömisensä kannattaa valita sen mukaan, mitä ja milloin treenaa, että jaksaa treenata ja palautuu parhaiten.
Lihastreenipäivät
Syö riittävästi, että jaksat rankkaa lihastreeniä.
Syö palautumisateria pian treenin jälkeen. Jos et pääse nauttimaan varsinaista ateriaa treenin jälkeen, ota ensiavuksi palautumispatukka ja syö varsinainen ateria myöhemmin.
LUE MYÖS: 7 kysymystä proteiinijauheesta
Jos haluat varmistaa, että lihasten kasvulle on aineksia, syö myöhäisenä ilapalana vielä annos rahkaa.
Intervallitreenipäivät
Intervallitreenipäivänä tarvitset energiaa, joka ei ärsytä vatsaa. Savustetut elintarvikkeet ja kaaliruuat ovat useimpien vatsalle sopimaton valinta ennen intervallitreeniä.
Punajuurishotti on hyvä valinta – punajuuri lisää hapenottokykyä ja antaa siksi nopeutta spurtteihin.
Intervallitreenin jälkeen elimistö kaipaa hiilihydraattitäydennystä, joten pasta- tai perunaruuat ovat hyviä ateriavalintoja.
Kestävyystreenipäivät
Syö tuhti aamiainen paria tuntia ennen pitkää treeniä. Kestävyystreeniin tarvitaan reilusti polttoainetta.
Aamutreenipäivät
Juo lasi vettä noustuasi, niin elimistö ei kärsi treenin aikana nestehukasta.
Jos et kestä treenata tyhjällä vatsalla, syö banaani tai pieni leipä ennen treeniä.
Tee aamupala valmiiksi, että saat energiavarastot täytettyä heti treenin jälkeen.
Lepopäivät
Syö noin 500 kcal vähemmän kuin treenipäivinä. Helpointa onnipistää hiilihydraattipitoisista lisukkeista, kuten riisistä, pastasta ja perunasta.
Jos olet treenannut rankasti lepopäivää edeltävänä päivänä, on hyvä nauttia treenin lihaksissa aikaansaamia mikroskooppisia vaurioita korjaavia anti-inflammatorisia elintarvikkeita, kuten rasvaista kalaa, kaalia, avokadoa, marjoja, inkivääriä ja pähkinöitä.
Hyviä treenejä!