Syö oikein aamutreenipäivinä

Niinä päivinä, joina ohjelmassa on aamutreeni, on tärkeää, että elimistöllä on käytettävissä riittävästi energiaa heti aamuvarhaisesta lähtien.

nainen joogaa aamuauringossa

Aamutreenipäivien ravitsemus

Varmista, että elimistöllä on tarpeeksi polttoainetta aamutreeniä varten. Samalla varmistat energiatason säilymisen koko päivän ajan. Aamuharjoittelun kohdalla on tärkeää, että ajoittaa ennen liikuntaa ja sen jälkeen syödyt ateriat oikein. Se auttaa voimaan hyvin sekä liikunnan että sen jälkeisen palautumisen aikana.

Aloita aamutreeni esimerkiksi kello 6.30. Aamuharjoitteluun sopii parhaiten kevyt liikunta, kuten pari kilometriä uintia, kevyt juoksulenkki tai jooga.

Ateriasuunnitelma

 • Ennen liikuntaa
  Heti herättyäsi juo lasi vettä kehon nesteyttämiseksi. Vältä syömistä ennen treeniä. Jos vatsassa tuntuu ontolta, voi auttaa, jos syö puoli viipaletta leipää tai pienen banaanin.

 • Aamiainen klo 7.30
  Täytä kehon varastot kulhollisella tuorepuuroa. Pehmennä mysli omena- tai appelsiinimehussa. Nosta kylmään, mielellään yön yli tai siksi aikaa, kun olet liikkumassa. Sekoita 30-40 grammaa mysliä vajaaseen desiin mehua sekä 3 desiin jogurttia.

 • Lounas klo 11.30
  Valitse noutopöydästä iso annos sekasalaattia. Kerää hieman tuhdimpia lajeja kuten herneitä, kukkakaalia, papuja ja porkkanoita. Lisää päälle hyvää rasvaa, kuten pari lusikallista öljy-etikkakastiketta, avokadoa tai pinjan­siemeniä. Jos tarjolla on grillattua broilerinrintaa, lisää sitä salaattiin.

 • Iltapäivä klo 15
  Syö 1 kovaksikeitetty kananmuna ja 100 g porkkanatikkuja, joita voi dipata pariin ruokalusikalliseen hummusta.

 • Ilta klo 18.30
  Valmista voimistava kasviskeitto purjosta, tomaatista, selleristä ja porkkanasta. Voit tehdä ison annoksen ja pakastaa loput. Lisää joukkoon keitettyjä kanasuikaleita ja syö viipale rouheleipää.