nainen harjoittelee salilla

Syö oikein voimaharjoittelupäivänä

Voimaharjoittelupäivinä on tärkeää ajoittaa päivän ateriat oikein.

perjantai 1. huhtikuuta 2016 teksti Martin Kreutzer

Voimaharjoittelupäivän ravitsemus

Niinä päivinä, kun onjelmassa on voimaharjoitus, on tärkeää syödä oikeaan aikaan ja tietysti myös oikeanlaista ruokaa.Erityisen tärkeää on koostaa treenin jälkeinen ateria oikein.

Tee voimaharjoitus esimerkiksi kello 16-17.

Ateriasuunnitelma

 • Aamiainen
  Munakas: 3 munaa ja ohuita tomaatti- ja parmankinkkuviipaleita. Paloittele lisäksi 100 g kasviksia ja 150 g hedelmiä.
 • Aamupäivä
  Syö 15 mantelia ja 1 omena.
 • Lounas klo 12.30
  Valitse noutopöydästä iso annos sekasalaattia. Kerää hieman tuhdimpia lajeja kuten herneitä, kukkakaalia, papuja ja porkkanoita. Lisää päälle hyvää rasvaa, kuten pari lusikallista öljy-etikkakastiketta, avokadoa tai pinjan­siemeniä. Jos tarjolla on grillattua broilerinrintaa, lisää sitä salaattiin.
 • Iltapäivä klo 15.45
  Syö banaani tai pieni smoothie juuri ennen liikuntaa, jotta verensokeri nousee optimaaliselle tasolle.
 • Iltapäivä klo 17.15
  Syö palautumisateria heti liikunnan jälkeen. Keho tarvitsee etenkin proteiinia, joten nauti 0,25 l palautumispirtelö tai patukka, jossa on 15-20 g proteiinia. Tai syö viipale ruisleipää, päälle kevytjuustoa.
 • Ilta klo 18.30
  150 g uunilohta ja lisäksi lehtikaali­salaattia. Lohesta saat paljon omega-3-rasvahappoja, jotka lievittävät kehoon raskaan voima­harjoittelun jälkeen syntyvää tulehdustilaa.
 • Loppuilta
  Palautumista voit parantaa, kun syöt tuntia ennen nukkumaanmenoa 2 dl rahkaa ja hieman hedelmiä. Saat paljon kaseiinia eli proteiinia, joka imeytyy yön aikana ja tehostaa voimatreenin lihaksiin synnyttämien vaurioiden korjaamista.

...
KUNTO PLUS suosittelee

Haluatko saada enemmän irti treenaamisesta ja saavuttaa näkyviä tuloksia? Ruokapäiväkirja auttaa sinua pitämään ruokavaliosi proteiinit, hiilihydraatit ja rasvat tasapainossa. Kirjaa treenisi, niin ohjaamme sinua oikean kaloriensaannin suuntaan!

Kokeile Ruokapäiväkirjaa 5 päivää ilmaiseksi

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä ja miten treenaisit mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee