Banaani voittaa urheilujuoman

Turha tulla sanomaan, että banaanit ovat apinoiden ruokaa!

Banaanit sisältävät nopeasti imeytyvää glukoosia ja hitaasti imeytyvää hedelmäsokeria.

Jos kulauttelet energiajuomaa saadaksesi lisää voimaa pyöräilyyn tai juoksemiseen, kannattaa harkita urheilujuoman keinotekoisten hiilihydraattien vaihtamista aivan tavalliseen banaaniin.

Luonnolliset hiilihydraatit hyödyttävät monin tavoin: banaanit ovat luonnollinen hiilihydraattien lähde ja antavat rahalle enemmän vastinetta kuin hiilihydraattipitoiset juomat, koska banaanit sisältävät runsaasti terveellisiä ainesosia, kuten kaliumia, jota lihakset kuluttavat treenatessa, ja antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään vammoja.

Banaanien koostumus on myös terveellisempi kuin juomien. Vertailu tehtiin pyöräilijöillä: 75 kilometrin lenkin kuluessa pyöräilijät saivat neljänneslitran hiilihydraattijuomaa tai neljäneksen banaania 15 minuutin välein. Matka sujui molemmilta ryhmiltä yhtä hyvin, mutta “banaaniryhmä” sai enemmän hyödyllisiä terveyvaikutuksia.

VIDEO: Näin valmistat viidessä minuutissa terveelliset ja superherkulliset banaaniletut

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background