Juokseminen kannattaa vaihtaa välillä kävelyyn – ja myös valmismehut tuoreisiin hedelmiin.

Juoksemalla laihduttavan ravitsemus

Kilojen karistamisen toivossa juoksevat voivat edistää painonpudotustaan huimasti oikealla ruokavaliolla.

keskiviikko 19. lokakuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

Oikein valitut ateriat auttavat pitämään ruokahalun aisoissa, vaikka liikut runsaasti. Ruuan määrällä ja laadulla on toki paljon merkitystä painonpudotukselle, mutta tärkeää on sekin, mihin aikaan mitäkin ravintoaineita syödään.

Ennen harjoittelua:
Varhain aamulla lenkkeilevien kannattaa aloittaa päivä puolikkaalla banaanilla ja lasillisella vettä. Muussa tapauksessa ateria kannattaa syödä kahta tuntia ennen treeniä. Ruuasta täytyy saada polttoainetta koko harjoituksen tarpeisiin, joten pelkkä omena ei riitä. Syö siis joko täysipainoinen ateria tai vähintäänkin kunnon välipala.

3 ihanteellista ateriaa ennen treeniä:

  • Puolikas avokado + 50 g vähärasvaista raejuustoa + 100–125 g tuoretta hedelmää.
  • 1 pala ruisleipää ja 40–50 g vähärasvaista lihaleikkelettä + 150 g kasviksia
  • 1–2 dl jogurttia ja 1–2 rkl mysliä


Treenin jälkeen:

Heti harjoittelun jälkeen on syötävä vähintään pieni palauttava ateria. Suotuisimmillaan lenkki tai muu kuntoilu kannattaa ajoittaa niin, että tunnin kuluessa sen päättymisestä voi syödä tavallisen pääruuan. Vaihtoehtoisesti voi syödä heti pienen välipalan ja tavallisen aterian vasta myöhemmin.

Pihistä kaloreissa:
Paino ei putoa, ellei energiaa nautita vähemmän kuin kulutetaan. Kirjaa muutaman päivän ajan muistiin kaikki, mitä syöt. Opit pian harkitsemaan turhia suupaloja, ja ylimääräisten kalorien karttaminen käy kokemuksen myötä koko ajan helpommaksi.

....

Haluatko yhteenvedon siitä, kuinka paljon saat kaloreita päivässä? Halusitpa sitten pudottaa painoa tai pysyä ihannepainossasi, Ruokapäiväkirjalla voit seurata syömisiäsi ja kalorien saantiasi.

Kokeile Ruokapäiväkirjaa 5 päivää ilmaiseksi – ja saat yhteenvedon päivittäisestä kalorien saannistasi

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee