Selvitä, onko kyse unisairaudesta

Nukahtamisvaikeuksien takana voi olla myös sairauksia, jotka ovat usein perinnöllisiä.

Näiden ns. unisairauksien määrä on lisääntynyt viime vuosina, ja kansainvälisessä unihäiriöluokituksessa on nykyään lähes sata diagnoosia.

Unihäiriöistä jopa 10 - 20 prosentin taustalla saattaa olla sairaudeksi luokiteltava tekijä, mutta vain 1 - 2 prosenttia unisairauksista kärsivistä saa uniongelmiinsa hoitoa.

Diagnooseista tavallisimpia ovat insomnia (nukahtamis- ja nukkumisvaikeudet) ja hypersomnia (liikaunisuus), uniapnea ja levottomat jalat. Lisäksi luokitukseen kuuluu ryhmä esimerkiksi aikaerorasituksesta (jetlagista) tai vuorotyöstä johtuvasta vuorokausirytmin järkkymisestä aiheutuvia häiriöitä.

Monia unihäiriöitä on mahdollista hoitaa, ja hoitokeinot vaihtelevat leikkauksista hampaiden narskuttelua estäviin purusuojiin (hammaskiskoihin), hengitystä helpottaviin laitteisiin ja terapiaan.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background