Selvitä, onko kyse unisairaudesta

Nukahtamisvaikeuksien takana voi olla myös sairauksia, jotka ovat usein perinnöllisiä.

Näiden ns. unisairauksien määrä on lisääntynyt viime vuosina, ja kansainvälisessä unihäiriöluokituksessa on nykyään lähes sata diagnoosia.

Unihäiriöistä jopa 10 - 20 prosentin taustalla saattaa olla sairaudeksi luokiteltava tekijä, mutta vain 1 - 2 prosenttia unisairauksista kärsivistä saa uniongelmiinsa hoitoa.

Diagnooseista tavallisimpia ovat insomnia (nukahtamis- ja nukkumisvaikeudet) ja hypersomnia (liikaunisuus), uniapnea ja levottomat jalat. Lisäksi luokitukseen kuuluu ryhmä esimerkiksi aikaerorasituksesta (jetlagista) tai vuorotyöstä johtuvasta vuorokausirytmin järkkymisestä aiheutuvia häiriöitä.

Monia unihäiriöitä on mahdollista hoitaa, ja hoitokeinot vaihtelevat leikkauksista hampaiden narskuttelua estäviin purusuojiin (hammaskiskoihin), hengitystä helpottaviin laitteisiin ja terapiaan.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background