Liiku paljon, mutta oikeaan aikaan

Yhdysvalloissa Stanfordin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että liikuntaa säännöllisesti harrastavat ihmiset nukahtavat muita vaivattomammin.

Toiset tutkimukset taas ovat vahvistaneet, että unettomuudesta kärsivät ihmisen liikkuvat usein niukasti. Yhden teorian mukaan liikunta auttaa kehoa säätelemään sisäistä kelloa. Toisen teorian mukaan liikunta vaikuttaa sytokiineina tunnettujen välittäjäaineiden koostumukseen, joiden muutokset voivat tutkijoiden mukaan edistää unta myös siinä tapauksessa, että liikunnan ja nukkumaanmenon välillä on pitkä aika.

Liikunta vaikuttaa samalla tavalla kuin lämmin kylpy. Rankka liikunta voi pitää ruumiinlämmön korkeana 2 - 4 tuntia.
Eräiden tutkijoiden mukaan liikunta juuri ennen nukkumaanmenoa alle 70 lyönnin sykkeellä ei haittaa nukahtamista. Tarkkaile oman elimistösi reaktioita ja laadi oma aikataulusi sen mukaan.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background