Välipalaa verenpaineen hyväksi
Ei monimutkaista eikä aikaavievää. Neuvo on yllättävän yksinkertainen – ja hyvänmakuinen.
Ei monimutkaista eikä aikaavievää. Neuvo on yllättävän yksinkertainen – ja hyvänmakuinen.
Tekeekö mieli teetä tai kaakaota? Ja sen kanssa pala tummaa suklaata tai omenalohkoja ja viinirypäleitä.
Sano Kyllä, kiitos – se tekee hyvää verenpaineella ja verisuonille.
Lue myös: Onko tumma suklaa terveellistä?
Uusi brittiläinen Surreyn yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että omenien, viinirypäleiden ja tumman suklaan tai teen tai kaakaon nauttiminen auttaa alentamaan kohonnutta verenpainetta.
Tutkimuksen mukaan vaikutus vastasi joissakin tapauksissa lähes verenpainelääkkeen tehoa.
Lue myös: Tee-opas: Erilaiset teet ja mikä niistä on terveellisintä
Omenien, viinirypäleiden ja tumman suklaan, teen ja kaakaon verenpainetta alentava vaikutus perustuu flavan-3-oleihin. Flavan-3-olit eli flavanolit ovat flavonoidien ryhmään kuuluvia luonnollisia antioksidantteja, jotka edistävät verisuonten hyvinvointia ja auttavat alentamaan kohonnutta verenpainetta.
Tutkimuksen johtaja, professori Christian Heiss, painottaa, että vaikutus ei ole niin suuri, että flavanoideilla voisi korvata verenpainelääkkeet ja lääketiteteelliset neuvot:
”Vaikka flavan-3-olit eivät korvaa reseptilääkkeitä, flavan-3-olipitoisten elintarvikkeiden nauttiminen päivittäin täydentää hyvin kohonneen verenpaineen hoitoa.”