Raskausviikko 34 (rv 34)

Viikolla 34 sikiö on noin 43 cm pitkä ja se ottaa runsaasti ravintoaineita. Huolehdi, että sinulla on riittävästi ravintoa myös itsellesi ja kiinnitä erityistä huomiota kalsiumiin.

Raskausviikko 34 – vatsa ja sikiö

RASKAUSVIIKKO 34 | Sikiö käyttää paljon ravintoaineita, joten on tärkeää huolehtia, että syöt tarpeeksi ja terveellisesti.

© KUNTO PLUS & iStock

34. raskausviikko (33+0–33+6)

Tämän viikon päiviä kätilöt kutsuvat viikoksi 33+0–0-6, jossa 0-6 on viikon päivien lukumäärä. Kun haluat tietää, kuinka pitkällä raskaudessasi olet, lasket, kuinka monta täyttä viikkoa ja päivää olet ollut raskaana. Esimerkiksi viikko 33+0 tarkoittaa 34. raskausviikon 1. päivää.

Raskausviikko 34: Mitä sinulle tapahtuu?


Sikiö on lujasti kiinni elämässä, ja se pyrkii varmistamaan, että se saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Odottavan äidin on syytä huolehtia riittävästä ravinnonsaannista puutostilojen välttämiseksi.

Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että saat riittävästi kalsiumia maitotuotteista tai ravintolisistä, etteivät oma luusto ja hampaat kärsi. Sikiö käyttää runsaasti kalsiumia, kestävän luuston kasvattamiseen.

Raskausviikko 34: Mitä sikiölle tapahtuu?


Lapsiveden määrä on nyt suurimmillaan - yleensä sitä on noin litra.

Sikiö on saanut lisää ihonalaista rasvaa. Siksi se ei ole enää niin läpikuultava ja punoittava, vaan kauniin vaaleanpunainen.