Hikoilu auttaa huoltamaan munuaisia

Hikoilu tukee hyvinvointia sekä sisäisesti että ulkoisesti. Hien voi siis huoletta huhkia pintaan aina kuin mahdollista, kunhan muistaa riittävän nesteytyksen treenin yhteydessä.

Lähikuva vatsasta ja käsivarresta

Hikoilu auttaa puhdistamaan munuaisia

Hikisistä treeneistä hyötyvät välillisesti myös munuaiset. Hiki hatussa liikuttaessa nesteen tarve lisääntyy, jolloin tulee myös tartuttua ahkerasti juomapulloon. Riittävä nesteytys taas auttaa ehkäisemään virtsateihin muodostuvia saostumia eli munuaiskiviä. Treenatessa onkin ensiarvoisen tärkeää huolehtia riittävästä nesteensaannista paitsi suorituskykyä myös munuaisten hyvin­vointia ajatellen.

Vinkki

Nesteensaannin nyrkkisääntö on, että ennen treeniä kannattaa kulauttaa iso lasillinen vettä ja treenin jälkeen juoda vähintään puoli litraa. Tämä auttaa pitämään yllä nestetasapainoa ja tukemaan munuaisten toimintaa.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background