Hymyilevä nainen juo teetä sohvalla.
Hyvä mieli, parempi terveys

Tiesitkö, että mielialasi vaikuttaa terveyteesi?

Näin vahvistat vastutuskykyäsi

Kehosi immuunijärjestelmä on vahvin aseesi bakteereja ja viruksia vastaan, joita kohtaat päivittäin. Lue täältä, kuinka annat kehollesi parhaat mahdolliset edellytykset pitää taudit loitolla.

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010 teksti J. Langer

Olet jo varmasti tietoinen siitä, että terveellinen ruoka ja liikunta ovat merkittävässä roolissa hyvän vastustuskyvyn ylläpidossa.

Mutta tiesitkö, että tutkimuksen mukaan kehon vastustuskykyä sairauksia vastaan voi vahvistaa niinkin yksikertaisella keinoilla, kuin ajattelemalla positiivisesti, rentoutumalla ja voimalla hyvin. Lue alta, kuinka voit parantaa terveyttäsi nauttimalla elämästä.

"Terve sielu terveessä ruumiissa" on monelle tuttu sananparsi. Vanhassa sanonnassa on totuuden siemen, sillä henkisellä hyvin voinnilla on yhteys fyysiseen hyvinvointiin muun muassa immuunijärjestelmän kautta. 

Hyvä fyysinen terveys luonnollisesti lisää henkistä hyvinvointia, mutta suhde toimii myös toiseen suuntaan. Iloisuus ja tyytyväisyys nimittäin vahvistavat immuunijärjestelmää.

Immuunijärjestelmä on kehon vahvin ase puolustuksessa bakteereja ja viruksia vastaan, ja sille on käyttöä joka ikinen päivä. Esimerkiksi flunssa haastaa sen joka vuosi muuttuvilla muodoillaan, jotka leviävät kuin kulkutaudit.

Kuumetta, ruokahalun heikkenemistä ja koko kehon jomotusta aiheuttava flunssa tarkoittaa parhaassa tapauksessa muutaman päivän heikkoa oloa, mutta pahimmassa tapauksessa se voi olla hengenvaarallinen, jos potilas on muutenkin heikossa kunnossa.

Haaveiletko vähemmästä sairastelusta ja vahvemmasta vastustuskyvystä? Syö näitä 8 ruoka-ainetta.

Epäonnisen bakteeri- tai virustartunnan voi toki saada, vaikka huolehtisi terveydestään ja nauttisi elämästä. Mutta silloinkin, kun vilustuminen tai flunssa kaataa sängyn pohjalle, on immuunijärjestelmän tutkimusten mukaan huomattavasti helpompi puolustautua sairautta vastaan, jos ihminen on hyvällä tuulella ja suhtautuu elämään positiivisesti.

Alla annamme vastustuskykyä vahvistavia neuvoja, jotka paitsi toimivat, ovat myös mukavia toteuttaa. Niiden avulla voit välttää rasittavia sairauspoissaoloja ja harmillisia treenikatkoja.

Iskikö nielutulehdus tai angiina? Tässä neuvot sairauden selättämiseen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee