Hyvä mieli - parempi vastustuskyky!

Kokeet osoittavat, että myönteinen ajattelu tukee ja kielteiset tunteet heikentävät vastustuskykyä.

Yhdysvaltalaisen Carnegie Mellon -yliopiston professori Sheldon Cohenin johtamassa tutkimuksessa 334 terveelle koehenkilön asennetta arvioitiin kyselyllä, ja henkilöt jaettin tulosten perusteella myöteisiin ja kielteisiin. Molemmille ryhmille annettiin nenätipoissa flunssavirusta.

Myönteisimmät henkilöt sairastuivat flunssaan kielteisiä harvemmin ja nekin, jotka sairastuivat, pääsivät flunssasta lievemmillä oireilla kuin kielteiset koehenkilöt.

Myös Ohion valtijonyliopiston psykiatrian professori Janice Kiecolt-Glaserin johtamassa tutkimuksen päätelmä oli, että myönteinen ajattelu edistää terveyttä. Tutkimuksessa 52 naista ajatteli myönteisiä ja kielteisiä asioita elämässään ja kirjoitti niistä samalla, kun aivojen etulohkon aktiivisuutta mitattiin.

Naiset saivat tehtävän jälkeen influenssarokotteen. Mitä voimakkaammin aivot olivat reagoineet kielteisten kokemusten ajattelemiseen ja käsittelemiseen irjoittamalla, sitä vähemmän flunssan vasta-aineita syntyi. Kielteiset ajatukset siis heikentävät vastustuskykyä.

Kysymyksiä ja vastauksia influenssasta: Mitkä ovat influenssan oireet?

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background