Mikä yhteys on magnesiumilla ja D-vitamiinilla?

Elimistölle tärkeän D-vitamiinin hyödyt voivat jäädä saamatta, jos ei saa riittävästi magnesiumia.

Nainen leikkaa ruisleipää

ONKO RUISLEIPÄ SINUNKIN SUOSIKKISI? Kerromme lisää hyviä syitä popsia mielin määrin tummaa leipää.

© iStock

Magnesium edistää D-vitamiinin saantia

Magnesium on tärkeä kivennäisaine, joka on tarpeen sydämen hyvinvoinnille ja ehkäisee monia vaivoja migreenistä stressiin.

LUE MYÖS: Mitä magnesium on?

Jälleen on havaittu yksi uusi asia, jonka vuoksi magnesium on välttämätöntä: tuoreen tutkimuksen mukaan magnesiumin puute voi aiheuttaa sen, että D-vitamiini ei imeydy elimistössä riittävän hyvin. Ilman magnesiumia D-vitamiini vain varastoituu elimistöön mutta elimistö ei hydöynnä sitä lainkaan. D-vitamiinin saanti on tärkeää niin immuunipuolustukselle, hampaille kuin luustollekin, ja sen uskotaan vaikuttavan sekä mielialaan että vireyteen.

Yleisesti ottaen suomalaiset saavat riittävän annoksen magnesiumin päivittäisestä ruokavaliostaan, mutta aina on tietysti niitä, joiden saanti ei yllä riittävälle tasolle. Jos epäilet, ettet saa riittävästi magnesiumia ruuasta, katso alta, mitä ruoka-aineita syömällä tilanne korjaantuu.

Lähde: American Osteopathic Association

Näin saat riittävästi magnesiumia

18–74-vuotiaat naiset tarvitsevat suositusten mukaan noin 280 mg magnesiumia päivittäin.

Sen saa seuraavista:

2 palaa ruisleipää

2 PALAA RUISLEIPÄÄ Näin teet ruisleipää itse

© iStock
50 g manteleita

50 G MANTELEITA Pähkinät, palkokasvit, viljat ja siemenet sisältävät yleensä runsaasti magnesiumia, joten jos syöt niitä monipuolisesti, magnesiumin tarve tulee katettua.

Tiedätkö, kuinka paljon magnesiumia tulisi saada päivittäin? Katso vastaus täältä

© iStock