Aivot rentoutuvat parhaiten elokuvaa katsoessa

Ristisanojen ratkominen, neulominen ja meditaatio ovat hyviä tapoja rentoutua, mutta elokuvat ovat tutkitusti kaikkein parhaita.

Nainen elokuvateatterissa

ELOKUVAT – Parasta rentoutusta mielelle.

Mitä teet, kun haluat rentoutua oikein kunnolla? Köllähdätkö sohvalle ja alat katsoa elokuvaa. Aivan oikein toimittu, todistaa mm. Oxfordin ja Aarhusin yliopistojen tutkimus.

Tutkimuksessa selvitettiin, mitä aivoissa tapahtuu erilaisisa toiminnoissa, ja filmin katsomisen havaittiin rentouttavan aivoja tehokkaimmin.

Tutkimuksessa kuvannettiin 176 henkilön aivoja katsoessa filmiä, ratkaistessa päättelytehtäviä ja ollessa tekemättä mitään.

Lue myös: Aivot hyötyvät 7 tavalla liikunnasta

Tutkijat olivat olettaneet, että rentouttavinta olisi olla tekemättä mitään, mutta aivot saivatkin tehokkaimman tauon eokuvien katselemisesta.

Tutkimuksessa osoittautui, että aivojen eri keskusten väliset erot olivat pienempiä elokuvia katsoessa eli aivot ponnistelivat silloin vähiten.

Tutkimuksen päätelmä oli, että aivot työskentelevät silloinkin, kun henkilö ei tee mitään. Sen sijaan elokuvia katsoessa aivot pääsevät vapaalle, kun mihinkään ei tarvitse ottaa kantaa, sillä kaikki reaktiot ovat filmissä valmiina.

8 äänitiedostoa nukahtamisen avuksi

Elokuvat hyvinvointietuna

Suomessahan elokuvissakäynti jo kuuluu työsuhde-etuna hyvinvointisetelien piiriin: Työntekijän omaehtoinen liikunta- ja kulttuuritoiminta verovapaana etuna.

Ruotsissakin on ehdotettu elokuvissakäyntiä mukaan hyvinvointisuosituksiin ja hyvinvointieduksi, kertoo Ruotsin elokuvateollisuuden markkinointipäällilkkö Helena Eklund SVT:n uutisissa

Lue myös: Mitä aivoissa tapahtuu, kun rakastuu