Lehtikaalia terveellisempää vihannesta saa hakemalla hakea. Lehtikaalissa on tuplasti niin paljon kuitua kuin parsakaalissa ja runsain mitoin A-vitamiinia, C-vitamiinia ja kalsiumia. Lehtikaali on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, sillä se on sekä maukasta että terveellistä. Tämän viikon ohjeissa on hyviä reseptejä, joilla pääsee lehtikaalin makuun.
Letut maistuvat aina – myös päivällisellä.
Kun taikinassa on lehtikaalia ja täytteinä ravunpyrstöjä, avokadoa ja ituja, terveellisyyskin on taattu.
Tiistaina ei syödä lihaa, vaan valmistetaan one pot pasta, jossa on täyttäviä valkopapuja, lehtikaalia, ricottaa ja parmesaania.
Keskiviikkona jatketaan vihreällä linjalla ja tarjotaan syvänvihreää, samettista lehtikaalikeittoa lisukkeenaan kurpitsapikkelsiä ja koristeltuna granaattiomenansiemenillä.
Torstaina nautitaan isojen ja pienten suosikkeja, pikkutortilloja broileri-maissi-lehtikaalitäytteellä.
Viikon päätteeksi valmistetaan liharuoka: omenainen possupata, jossa on myös lehtikaalia, punasipulia ja juuriselleriä.
Jos kaipaat virkistystä talveen, kokeile bonusreseptiämme, smoothieta, jossa on lehtikaalia, pinaattia, banaania, rahkaa tai jogurttia ja sitruunaa. Lisää päälle vielä appelsiinilohkoja, mustikoita ja pähkinöitä ja nauti voimallisena terveysaamiaisena.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Miten lehtikaali käsitellään ennen valmistusta
Perkaa: Taita lehtikaalin lehti niin, että keskiruoti jää näkyviin. Leikkaa tai revi kähärä vihreä osa irti vaaleasta lehtiruodista ja laita vaalea, kova ruoti biojätteeseen.
Puhdista: Huuhdo kähärät lehdet huolellisesti, sillä niihin jää helposti hiekkaa, multaa ja hyönteisiä. Parhaiten lehtikaali puhdistuu väljässä vedessä. Huuhdo niin monessa vedessä, että kaikki heikka lähtee.
Kuivaa: Linkoa lehtikaali kuivaksi salaattilingolla tai pyyhkeen sisällä pyörittämällä.
Säilytä: Puhdistettu ja kuivattu lehtikaali säilyy jääkaapissa hyvänä pakastepussissa jopa 3 viikkoa.
Käytä: OTa tarvitsemasi määrä lehtikaalia ja lisää joukkoon tilkka oliiviöljyä ja pusertele kaalia noin minuutti, kunnes se alkaa pehmitä.
Hienonna lehtikaali halutunlaiseksi. Mitä pienemmäksi hienonnat, sitä helpompaa se on syödä – varsinkin perheen pienimpien.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.