Lehtikaalia terveellisempää vihannesta saa hakemalla hakea. Lehtikaalissa on tuplasti niin paljon kuitua kuin parsakaalissa ja runsain mitoin A-vitamiinia, C-vitamiinia ja kalsiumia. Lehtikaali on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, sillä se on sekä maukasta että terveellistä. Tämän viikon ohjeissa on hyviä reseptejä, joilla pääsee lehtikaalin makuun.
Letut maistuvat aina – myös päivällisellä. Kun taikinassa on lehtikaalia ja täytteinä ravunpyrstöjä, avokadoa ja ituja, terveellisyyskin on taattu. Tiistaina ei syödä lihaa, vaan maittavaa, terveellistä yhden pannun kasvispataa, jossa on kvinoaa, linssejä, lehtikaalia, parsakaalia ja parmesaania.
Lehtikaalikeitto om moderni klassikko, ja keskiviikkona sitä syödään lohen ja ruiskrutonkien kanssa. Torstaina nautitaan isojen ja pienten suosikkeja, pikkutortilloja broileritäytteellä. Perjantaille varataan liharuokaa: omenainen possupata, jossa on myös lehtikaalia, punasipulia ja juuriselleriä.
Jos kaipaat virkistystä talveen, kokeile bonusreseptiämme, lehtikaalismoothieta, jossa on lehtikaalin lisäksi myös pinaattia, banaania, rahkaa tai jogurttia ja sitruunaa. Lisää appelsiinilohokoja, mustikoita ja pähkinöitä ja nauti voimallisena terveysaamiaisena.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Miten lehtikaalin lehdet kannattaa perata ja säilyttää?
Ota lehtikaalin lehti ja taita se niin, että keskiruoti on esillä. Leikkaa tai revi kähärä vihreä osa irti vaaleasta lehtiruodista ja laita vaalea, kova ruoti biojätteeseen.
Huuhdo kähärät lehdet huolellisesti, sillä niihin jää helposti hiekkaa, multaa ja hyönteisiä. Parhaiten lehtikaali puhdistuu väljässä vedessä vadissa.
Linkoa lehtikaali kuivaksi salaattilingolla tai pyyhdeen sisällä pyörittämällä.
Pakkaa perattu ja kuivaksi lingottu lehtikaali pakastepussiin. Puhdistettu lehtikaali pysyy jopa 3 viikkoa hyvänä viileässä.
Kun haluat käyttää lehtikaalia, painele perattua lehtikaalia oliiviöljytilkan kanssa suunnilleen minuutti niin, että se "rentoutuu", eikä tunnu enää niin karkealta.
Silppua sen jälkeen lehtikaalinlehdet niin hienoksi kuin haluat. Mitä hienommaksi lehtikaalin silppuaa, sitä paremmin se maistuu myös perheen sihtikurkuille.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.