Virittäydy Lähi-Idän tunnelmiin itämaisilla matoilla ja marokkolaisilla tyynyillä sekä minttuteellä, sillä odotettavissa on mukavan mausteista, muttei tulista, runsaasti kasviksia ja yrttejä sisältävää ruokaa.
Lähi-idän keittiö on aarreaitta sille, joka rakastaa terveellistä ruokaa. Ruuissa on runsaasti kasviksia, hedelmiä ja mausteita, mutta melko vähän punaista lihaa. Proteiini tulee broilerista ja palkokasveista, kuten linsseistä ja kikherneistä.
Viikko alkaa broilerilla ja porkkana-couscoussalaatilla.
Tiistaina tarjotaan kikherneitä – tällä kertaa mausteisessa keitossa yhdessä punaisten linssien ja manteleiden kanssa.
Seuraavanakin päivänä saadaan linssejä kvinoasalaatissa paahdettujen porkkanoiden, granaattiomenansiementen ja fetajuuston kanssa.
Torstaina syödään kalaa: lohinyyttejä uunissa ja couscoussalaattia, jossa on mukana suippokaalia, omenaa ja minttua.
Viikko täydentyy vielä lammaspyöryköillä ja vihreällä ohrahelmisalaatilla. Jos lampaanjauhelihaa ei ole saatavilla, käytä sikanautaa tai kanajauhelihaa.
Viikonloppuna valmistetaan vielä ohutleipää, jota tarjotaan jogurttikastikkeen ja valkosipulin kanssa. Ohutleipä sopii kaikkien viikon reseptien kaveriksi, on herkkua myös hummuksen kanssa ja oiva eväsleipä.
Voit täydentää makuelämyksiä vielä Lähi-Idässä tyypillisellä vahvalla, makealla minttuteellä. Se vie aitoon tunnelmaan ja lievittää myös turvotusta.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Täysjyvälisukkeita
Lähi-dän keittiössä käytetään lisukkeena bulguria ja kuskusryynejä. Kun valitset täysjyväversion, saat enemmän täyttävää ja terveellistä kuitua.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.