Suklaalla maustettu chili con carne

45 minuuttia
554 kcal

Kevyesti kaloreita mutta runsaasti proteiinia ja kasviksia – suklainen chili con carne saa täydet pisteet!

chili con carnea ja maissilastuja.

MAUSTEISEN MAUKASTA Suklaa tuo tuhdin mausteiseen pataan täyteläistä makua.

© wichmann+bendtsen

Suklaalla maustettu ­chili con carne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ rkl ekstraneitsyt­oliiviöljyä
  • ½ sipuli
  • 1½ kynsi valkosipulinkynttä
  • ¾ tuoretta punaista chiliä
  • 175 g jauhelihaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl korianteria
  • ½ rkl chilirouhetta
  • 1 lehtiselleriä
  • ½ porkkana
  • ½ paprika
  • ½ rkl akaasiahunajaa tai sokeria
  • 1 tlk purkkia tomaattimurskaa
  • 15 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • 1 tlk kidneypapuja

Tarjoiluun:

  • 2 rkl ranskankermaa
  • 37 g maissilastuja
  • nippu tuoretta korianteria
  • ½ tuore punainen chili

Valmistus

  • Lämmitä öljy padassa. Kuullota sipuleita ja tuoretta öljyssä chiliä 5 minuuttia.
  • Lisää sekaan jauheliha ja mausteet. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut.
  • Hienonna lehtiselleri, porkkana ja paprika. Kuullota pari minuuttia.
  • Lisää loput ainekset kidneypapuja -lukuun ottamatta ja anna kiehua hiljalleen vähintään puoli tuntia.
  • Lisää kidneypavut muutama minuutti ennen tarjoilua.
  • Tarjoile chili con carne ranskankerman, maissilastujen sekä hienon-netun korianterin ja chilin kanssa.

VINKKI Pata voi hyvin -hautua muutaman-tunnin, mutta pavut kannattaa lisätä vasta viime -minuuteilla.