Terveellisiä reseptejä Päivällinen Punajuurik... Punajuurikeitto 30 minuuttia 356 kcal Etsitkö uusia keittoreseptejä? Kokeile kauniin punaista punajuurikeittoa, jonka päälle laitetaan jogurttisilmä. Saat sopan pöytään puolessa tunnissa. Teksti: Anne Larsen 11. helmikuuta 2019 Punajuuri sisältää runsaasti nitraattia, joka voi auttaa nostamaan suorituskykyä juoksussa ja pyöräilyssä. © wichmann+bendtsen Punajuurikeitto Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 2 punasipulia 2 valkosipulinkynttä 100 g perunaa 100 g porkkanaa 400 g punajuurta 2 rkl neitsytoliiviöljyä 1 l kasvislientä 1 kourallista lehtipersiljaa 4 tl punaviinietikkaa 1 sitruunan mehu merisuolaa pippuria myllystä 6 rkl maustamatonta jogurttia Valmistus Hienonna neljännes punasipulia ja siirrä se odottamaan. Pilko loppu punasipuli ja valkosipuli. Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja punajuuret. Kuullota sipulit oliiviöljyssä kattilassa. Lisää juurekset ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Huuhtele ja hienonna persilja. Soseuta keitto. Lisää tarvittaessa vähän kasvislientä. Lisää punaviinietikka ja kuumenna keitto. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Annostele ja lisää päälle jogurtti sekä sipuli- ja persiljasilppu. PorkkanaPerunaPunajuuriRahkaKeitto