Punajuurikeitto

30 minuuttia
356 kcal

Etsitkö uusia keittoreseptejä? Kokeile kauniin punaista punajuurikeittoa, jonka päälle laitetaan jogurttisilmä. Saat sopan pöytään puolessa tunnissa.

Punajuurikeittoa lasipurkissa

Punajuuri sisältää runsaasti nitraattia, joka voi auttaa nostamaan suorituskykyä juoksussa ja pyöräilyssä.

© wichmann+bendtsen

Punajuurikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g perunaa
  • 100 g porkkanaa
  • 400 g punajuurta
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 kourallista lehtipersiljaa
  • 4 tl punaviinietikkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 6 rkl maustamatonta jogurttia

Valmistus

  • Hienonna neljännes punasipulia ja siirrä se odottamaan. Pilko loppu punasipuli ja valkosipuli.

  • Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja punajuuret.

  • Kuullota sipulit oliiviöljyssä kattilassa. Lisää juurekset ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

  • Huuhtele ja hienonna persilja.

  • Soseuta keitto. Lisää tarvittaessa vähän kasvislientä. Lisää punaviinietikka ja kuumenna keitto. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

  • Annostele ja lisää päälle jogurtti sekä sipuli- ja persilja­silppu.