Punajuuri-papusalaatti

15 minuuttia
394 kcal

Maukas ja värikäs punajuuri-papusalaatti valmistuu vartissa.

Punajuuri-papusalaattia lautasella

Punajuuri-papusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g porkkanaa
  • 300 g punajuurta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen persiljaa
  • 100 g valkoisia tölkkipapuja
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 3 viipaletta ruisleipää

Valmistus

  • Kuori ja raasta porkkana ja punajuuri.

  • Hienonna valkosipuli ja persilja ja valuta pavut.

  • Lisää valkosipuli, persilja, pavut, öljyt ja punaviinietikka porkkana-punajuuriraasteen joukkoon.

  • Mausta salaatti suolalla ja ­pippurilla ja tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa.

VINKKI! Persilja voittaa valkosipulin

Tuoreen persiljan pureskelu laimentaa valkosipulin tuoksua hengityksestä.