Punajuuri-suklaapallot

80 kcal

Hemmottele itseäsi hurmaavan värisillä ja makuisilla herkkupalloilla.

Punajuuri-suklaapalloja vadilla

Punajuuri-suklaapallot

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 16 g punajuuria
  • 16 g tummaa suklaata
  • ⅓ rkl akaasiahunajaa
  • 12 g kylmää kookosmaitoa
  • ¼ rkl pakastekuivattua, jauhettua punajuurta tai tummaa kaakaojauhetta

Punajuuri-suklaapallojen valmistus

  • Kuori punajuuret, kiedo ne folioon ja paista 180 asteessa kypsäksi – noin 45 minuuttia.
  • Soseuta punajuuret.
  • Sulata suklaa kasarissa miedolla lämmöllä ja lisää sulaneeseen suklaaseen akaasiahunaja ja kookosmaidon kiinteä osa. Kiinteä osa on helppo erottaa nesteestä, kun laittaa kookosmaidon yöksi jääkaappiin.
  • Yhdistä punajuurisose ja suklaaseos. Laita seos puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta se kiinteytyy niin, että sitä voi työstää.
  • Pyöritä seoksesta 12 pientä pallosta ja kuorruta ne punajuuri- tai vadelmajauheella tai kaakaolla. Säilytä pallot jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Miten punajuuri on elimistölle hyväksi?


Punajuuria

EI ENÄÄ PUNAISIA KÄSIÄ Punajuuren väri on kaunista punajuuressa – ei kokin käsissä. Voit välttää värjäytymät käyttämällä kertakäyttökäsineitä, kun käsittelet punajuuria ja suojata myös leikkuulaudan muovipussilla.

© wichmann+bendtsen