¼
rkl
pakastekuivattua, jauhettua punajuurta tai tummaa kaakaojauhetta
Punajuuri-suklaapallojen valmistus
Kuori punajuuret, kiedo ne folioon ja paista 180 asteessa kypsäksi – noin 45 minuuttia.
Soseuta punajuuret.
Sulata suklaa kasarissa miedolla lämmöllä ja lisää sulaneeseen suklaaseen akaasiahunaja ja kookosmaidon kiinteä osa. Kiinteä osa on helppo erottaa nesteestä, kun laittaa kookosmaidon yöksi jääkaappiin.
Yhdistä punajuurisose ja suklaaseos. Laita seos puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta se kiinteytyy niin, että sitä voi työstää.
Pyöritä seoksesta 12 pientä pallosta ja kuorruta ne punajuuri- tai vadelmajauheella tai kaakaolla. Säilytä pallot jääkaapissa tarjoiluun saakka.
EI ENÄÄ PUNAISIA KÄSIÄ Punajuuren väri on kaunista punajuuressa – ei kokin käsissä. Voit välttää värjäytymät käyttämällä kertakäyttökäsineitä, kun käsittelet punajuuria ja suojata myös leikkuulaudan muovipussilla.