minttusuklaakonvehteja
© wichmann+bendtsen

Minttusuklaakuulat

Miten niin konvehdeilla ei voisi herkutella ympäri vuoden? Nämä minttusuklaakuulat ovat täydellisiä niin jälkiruokana kuin herkkuvälipalanakin - lisäksi ne sisältävät hyviä rasvoja, kivennäisaineita ja vitamiineja.

torstai 24. marraskuuta 2016 teksti M. Kristensen

Minttusuklaakuulat

25 kpl

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 3,5 minuuttia

AINEKSET

Tumma seos

100 g hasselpähkinöitä

1 kourallinen tuoretta minttua

60 g tummaa suklaata, 85 %

125 g taateleita

Vaalea seos

100 g liotettuja cashewpähki­nöitä(ohje alla)

50 g kookoshiutaleita

½ rkl sulatettua kookosöljyä

2 tl hunajaa

Pinnalle

Tuoreita mintunlehtiä

  • Laita pähkinät kylmään veteen vähintään 3 tunniksi.
  • Kaada vesi pois, ja voilà – pähkinät ovat valmiina käytettäviksi herkkuihin!
  • Paahda hasselpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  • Jäähdytä.
  • Murskaa hasselpähkinät, minttu ja suklaa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
  • Lisää taatelit ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Kaada seos kulhoon ja puhdista tehosekoitin.
  • Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimella.
  • Ota nokare vaaleaa massaa ja nokare tummaa massaa, ja pyörittele ne yhdessä pieneksi palloksi.
  • Muotoile 25 palloa ja koristele ne tuoreilla mintunlehdillä.


Ravintosisältö/kappale

Energiaa: 94,3 kcal

Proteiinia: 1,7 g

Rasvaa: 6,9 g

Hiilihydraattia: 6,4 g

Kuitua: 1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee