Minttusuklaakuulat

3,5 minuuttia
94,3 kcal

Miten niin konvehdeilla ei voisi herkutella ympäri vuoden? Nämä minttusuklaakuulat ovat täydellisiä niin jälkiruokana kuin herkkuvälipalanakin - lisäksi ne sisältävät hyviä rasvoja, kivennäisaineita ja vitamiineja.

minttusuklaakonvehteja

Minttusuklaakuulat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

Tumma seos

  • 8 g hasselpähkinöitä
  • ¼ kourallista tuoretta minttua
  • 4¾ g tummaa suklaata, 85 %
  • 10 g taateleita

Vaalea seos

  • 8 g liotettuja cashewpähki­nöitä(ohje alla)
  • 4 g kookoshiutaleita
  • ¼ rkl sulatettua kookosöljyä
  • ¼ tl hunajaa

Pinnalle

  • Tuoreita mintunlehtiä

Valmistus

  • Laita pähkinät kylmään veteen vähintään 3 tunniksi.
  • Kaada vesi pois, ja voilà – pähkinät ovat valmiina käytettäviksi herkkuihin!
  • Paahda hasselpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  • Jäähdytä.
  • Murskaa hasselpähkinät, minttu ja suklaa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
  • Lisää taatelit ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Kaada seos kulhoon ja puhdista tehosekoitin.
  • Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimella.
  • Ota nokare vaaleaa massaa ja nokare tummaa massaa, ja pyörittele ne yhdessä pieneksi palloksi.
  • Muotoile 25 palloa ja koristele ne tuoreilla mintunlehdillä.