Minttusuklaakuulat

3,5 minuuttia
94,3 kcal

Miten niin konvehdeilla ei voisi herkutella ympäri vuoden? Nämä minttusuklaakuulat ovat täydellisiä niin jälkiruokana kuin herkkuvälipalanakin - lisäksi ne sisältävät hyviä rasvoja, kivennäisaineita ja vitamiineja.

minttusuklaakonvehteja

Minttusuklaakuulat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

Tumma seos

  • 8 g hasselpähkinöitä
  • ¼ kourallinen tuoretta minttua
  • 4¾ g tummaa suklaata, 85 %
  • 10 g taateleita

Vaalea seos

  • 8 g liotettuja cashewpähki­nöitä(ohje alla)
  • 4 g kookoshiutaleita
  • ¼ rkl sulatettua kookosöljyä
  • ¼ tl hunajaa

Pinnalle

  • Tuoreita mintunlehtiä

Valmistus

  • Laita pähkinät kylmään veteen vähintään 3 tunniksi.

  • Kaada vesi pois, ja voilà – pähkinät ovat valmiina käytettäviksi herkkuihin!

  • Paahda hasselpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  • Jäähdytä.

  • Murskaa hasselpähkinät, minttu ja suklaa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

  • Lisää taatelit ja sekoita tasaiseksi massaksi.

  • Kaada seos kulhoon ja puhdista tehosekoitin.

  • Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimella.

  • Ota nokare vaaleaa massaa ja nokare tummaa massaa, ja pyörittele ne yhdessä pieneksi palloksi.

  • Muotoile 25 palloa ja koristele ne tuoreilla mintunlehdillä.