minttusuklaakonvehteja
© wichmann+bendtsen

Minttusuklaakuulat

Miten niin konvehdeilla ei voisi herkutella ympäri vuoden? Nämä minttusuklaakuulat ovat täydellisiä niin jälkiruokana kuin herkkuvälipalanakin - lisäksi ne sisältävät hyviä rasvoja, kivennäisaineita ja vitamiineja.

torstai 24. marraskuuta 2016 teksti Michelle Kristensen

Minttusuklaakuulat

25 kpl

Tumma seos
100 g hasselpähkinöitä
Pieni kourallinen tuoretta minttua
60 g tummaa suklaata, 85 %
125 g taateleita

Vaalea seos
100 g liotettuja cashewpähki­nöitä (ohje alla)
50 g kookoshiutaleita
½ rkl sulatettua kookosöljyä
2 tl hunajaa

Pinnalle
Tuoreita mintunlehtiä

Valmistus

Näin pehmität cashewpähkinät
  • Laita pähkinät kylmään veteen vähintään 3 tunniksi.
  • Kaada vesi pois, ja voilà – pähkinät ovat valmiina käytettäviksi herkkuihin!

Tumma seos

  • Paahda hasselpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. 
  • Jäähdytä. 
  • Murskaa hasselpähkinät, minttu ja suklaa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. 
  • Lisää taatelit ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
  • Kaada seos kulhoon ja puhdista tehosekoitin.
Vaalea seos
  • Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimella.
Valmistus
  • Ota nokare vaaleaa massaa ja nokare tummaa massaa, ja pyörittele ne yhdessä pieneksi palloksi. 
  • Muotoile 25 palloa ja koristele ne tuoreilla mintunlehdillä.

Ravintosisältö/kappale
Energiaa: 94,3 kcal 
Proteiinia: 1,7 g
Rasvaa: 6,9 g 
Hiilihydraattia: 6,4 g
Kuitua: 1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee