Pinaatti-peruna-fetafrittata
4 hengelle
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 35 minuuttia
Aika yhteensä: 45 minuuttia
AINEKSET
3 kevätsipulia
6 ruskeaa herkkusientä
6 kirsikkatomaattia
1 kourallinen pinaattia
1 peruna
1 rkl oliiviöljyä
10 munaa
½ tl merisuolaa
mustapippuria
50 g fetajuustoa
Valmistus
- Viipaloi kevätsipuli ja herkkusienet, puolita tomaatit ja revi pinaatti.
- Halkaise ja viipaloi peruna ohuiksi viipaleiksi.
- Kuullota kevätsipulia, herkkusieniä ja perunaviipaleita pannulla ½ ruokalusikallisessa oliiviöljyä 5–10 minuuttia, kunnes peruna pehmenee.
- Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä kuullotetut kasvikset, tomaatit ja pinaatti tasaisesti vuokaan.
- Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja mausta suolalla ja pippurilla. Murustele fetajuusto joukkoon.
- Kaada munamassa kasvisten päälle ja kypsennä frittataa uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja läpikypsä.
- Tarjoa frittata vähän jäähtyneenä. Pinnalle voi ripotella tuoreita yrttejä, ja frittatan kanssa maistuu ruisleipä.
Ravintosisältö/annos (ilman ruisleipää):
Energiaa: 289 kcal
Proteiinia: 21 g
Rasvaa: 18 g
Hiilihydraattia: 11 g
Kuitua: 1,5 g