Pinaatti-peruna-fetafrittata sisältää runsaasti proteiinia

45 minuuttia
289 kcal

Frittata on munakkaan tyyppinen ruoka, jonka täytteeksi voi laittaa lähes mitä vain. Tässä reseptissä frittatan täytteenä pinaattia, kirsikkatomaatteja, fetaa ja perunaa. Nopea ja helppo kasvisruoka!

Peruna-pinaattifrittata

HELPPO JA TERVEELLINEN FRITTATA Tarjoa frittatan lisäksi vaikka paahdettua ruisleipää

© wichmann+bendtsen

Pinaatti-peruna-fetafrittata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • kevätsipulia
  • 3 ruskeaa herkkusientä
  • 3 kirsikkatomaattia
  • ½ kourallinen pinaattia
  • ½ peruna
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 5 munaa
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 25 g fetajuustoa

Valmistus

  • Viipaloi kevätsipuli ja herkkusienet, puolita tomaatit ja revi pinaatti.
  • Halkaise ja viipaloi peruna ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuullota kevätsipulia, herkkusieniä ja perunaviipaleita pannulla ½ ruokalusikallisessa oliiviöljyä 5–10 minuuttia, kunnes peruna pehmenee.
  • Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä kuullotetut kasvikset, tomaatit ja pinaatti tasaisesti vuokaan.
  • Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja mausta suolalla ja pippurilla. Murustele fetajuusto joukkoon.
  • Kaada munamassa kasvisten päälle ja kypsennä frittataa uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja läpikypsä.
  • Tarjoa frittata vähän jäähtyneenä. Pinnalle voi ripotella tuoreita yrttejä, ja frittatan kanssa maistuu ruisleipä.

LUE MYÖS: Ruokaohjeet