Lue myös

Parsafrittataa lautasella

Parsafrittata

Peruna-pinaattifrittata
Helppo ja terveellinen frittata

Tarjoa frittatan lisäksi vaikka paahdettua ruisleipää

© wichmann+bendtsen

Pinaatti-peruna-fetafrittata sisältää runsaasti proteiinia

Frittata on munakkaan tyyppinen ruoka, jonka täytteeksi voi laittaa lähes mitä vain. Tässä reseptissä frittatan täytteenä pinaattia, kirsikkatomaatteja, fetaa ja perunaa. Nopea ja helppo kasvisruoka!

keskiviikko 22. tammikuuta 2020 teksti S. Leth

Pinaatti-peruna-fetafrittata

4 hengelle

3 kevätsipulia 
6 ruskeaa herkkusientä 
6 kirsikkatomaattia 
1 kourallinen pinaattia 
1 peruna 
1 rkl oliiviöljyä •
10 munaa 
½ tl merisuolaa 
mustapippuria 
50 g fetajuustoa


Valmistus

  • Viipaloi kevätsipuli ja herkkusienet, puolita tomaatit ja revi pinaatti. 
  • Halkaise ja viipaloi peruna ohuiksi viipaleiksi. 
  • Kuullota kevätsipulia, herkkusieniä ja perunaviipaleita pannulla ½ ruokalusikallisessa oliiviöljyä 5–10 minuuttia, kunnes peruna pehmenee.
  • Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä kuullotetut kasvikset, tomaatit ja pinaatti tasaisesti vuokaan. 
  • Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja mausta suolalla ja pippurilla. Murustele fetajuusto joukkoon. 
  • Kaada munamassa kasvisten päälle ja kypsennä frittataa uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja läpikypsä. 
  • Tarjoa frittata vähän jäähtyneenä. Pinnalle voi ripotella tuoreita yrttejä, ja frittatan kanssa maistuu ruisleipä. 

Ravintosisältö/annos (ilman ruisleipää):

Energiaa 289 kcal 
Proteiinia 21 g 
Rasvaa 18 g 
Hiilihydraattia 11 g 
Kuitua 1,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee