Mausteinen kikhernepata

40 minuuttia
762 kcal

Mausteinen kikhernepata lämmittää.

Kikhernepata

Lämmittävä ­kikhernepata itämaisin maustein

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 kourallinen korianteria
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1½ tl karria
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kookospalmusokeria tai tavallista hienoa sokeria
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • 1 purkki kypsennettyjä kikherneitä tai 240 g keitettyjä, valutettuja ja huuhdeltuja kikherneitä
  • 1 tl garam masalaa

Lisuke

  • Vihreää salaattia tai kukka­kaaliriisiä (muruiksi hienonnettua kukkakaalia)

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota padassa oliiviöljyssä pari minuuttia.

  • Silppua korianteri ja hienonna inkivääri. Lisää pataan loput ainekset ­kikherneitä ja garam masalaa lukuun ottamatta.

VINKKI: Saat padasta kevyemmän, kun käytät vähärasvaista kookosmaitoa – vaihtokauppa nipistää annoksesta lähes 200 kcal.

  • Anna kiehua hiljalleen 20–30 min, kunnes seos on täyteläisen paksua. Jos aikaa on vähän, suurusta ruokalusikallisella tattarijauhoa.
  • Lisää lopuksi kikherneet ja mausta garam masalalla ja halutessasi muilla mausteilla. Anna kiehua hiljalleen vielä hetki.
  • Tarjoile mieleisesi lisukkeen, kuten raikkaan salaatin tai kukkakaaliriisin, kanssa.