Terveellisiä reseptejä Päivällinen Mausteinen... Mausteinen kikhernepata 40 minuuttia 762 kcal Mausteinen kikhernepata lämmittää. Teksti: Signe Moesby Leth 5. helmikuuta 2018 Lämmittävä kikhernepata itämaisin maustein Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 tl oliiviöljyä 1 kourallinen korianteria 1 rkl inkivääriä 1 tl kurkumaa 1½ tl karria 1 tölkki kookosmaitoa 2 rkl tomaattipyreetä 1 tl kookospalmusokeria tai tavallista hienoa sokeria ¼ tl cayennenpippuria 1 purkki kypsennettyjä kikherneitä tai 240 g keitettyjä, valutettuja ja huuhdeltuja kikherneitä 1 tl garam masalaa Lisuke Vihreää salaattia tai kukkakaaliriisiä (muruiksi hienonnettua kukkakaalia) Valmistus Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota padassa oliiviöljyssä pari minuuttia. Silppua korianteri ja hienonna inkivääri. Lisää pataan loput ainekset kikherneitä ja garam masalaa lukuun ottamatta. VINKKI: Saat padasta kevyemmän, kun käytät vähärasvaista kookosmaitoa – vaihtokauppa nipistää annoksesta lähes 200 kcal. Anna kiehua hiljalleen 20–30 min, kunnes seos on täyteläisen paksua. Jos aikaa on vähän, suurusta ruokalusikallisella tattarijauhoa. Lisää lopuksi kikherneet ja mausta garam masalalla ja halutessasi muilla mausteilla. Anna kiehua hiljalleen vielä hetki. Tarjoile mieleisesi lisukkeen, kuten raikkaan salaatin tai kukkakaaliriisin, kanssa. KikherneInkivääriCurryKasvisruoka