Kesäkurpitsaspagettia mausteisen tomaattikastikkeen ja linssipyöryköiden kera

50 minuuttia
474 kcal

Maukasta ja terveellistä! Vaihda tavallinen spagetti kesäkurpitsasta tehtyyn spagettiin ja lihapyörykät linssipyöryköihin. Kaiken kruunaa mausteinen tomaattikastike.

Linssipyörykät ja kesäkurpitsaspagetti

KASVISPYÖRYKÄT Pyöryköissä lihan voi korvata linsseillä, joissa on myös runsaasti proteiinia.

© wichmann+bendtsen

Kesäkurpitsaspagettia, linssipyöryköitä ja tulista tomaattikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 2 pientä kesäkurpitsaa

Linssipyörykät

  • 240 g vihreitä linssejä keitettyinä ja valutettuina
  • ½ sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 muna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 rkl kaurahiutaleita
  • 1½ tl oreganoa
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 kourallinen lehtipersiljaa
  • 1 kourallinen basilikaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ oliiviöljyä paistamiseen

Tomaattikastike

  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni porkkana
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl timjamia
  • tl cayennepippuria
  • ½ rkl akaasiahunajaa
  • 1 kourallinen basilikaa
  • 1 kourallinen lehtipersiljaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Murskaa linssit haarukalla kulhossa. Lisää yrttisilppu ja muut pyörykkäainekset. Sekoita taikina tasaiseksi.

  • Muotoile taikinasta 12 pyörykkää. Paista pannulla oliiviöljyssä noin 10 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kauttaaltaan ruskeita, kypsiä ja rapeita.

  • Tee kesäkurpitsasta spagettia spiraalileikkurilla, julienneraudalla tai perunankuorimisveitsellä.

  • Hienonna sipuli, murskaa valkosipuli ja raasta porkkana. Kuullota oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää yrttisilppu ja loput kastikeainekset. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Viimeistele annokset basilikalla.

VINKKI! Pienet linssipyörykät paistuvat sisältäkin rapeiksi, joten vältä tekemästä liian suuria pyöryköitä.