Kesäkurpitsaspagettia, linssipyöryköitä ja tulista tomaattikastiketta
2 hengelle
Valmisteluaika: 20 minuuttia
Valmistusaika: 30 minuuttia
Aika yhteensä: 50 minuuttia
2 pientä kesäkurpitsaa
Linssipyörykät
240 g vihreitä linssejä keitettyinä ja valutettuina
½ sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 muna
2½ rkl vehnäjauhoja
5 rkl kaurahiutaleita
1½ tl oreganoa
2 rkl parmesaaniraastetta
1 kourallinen lehtipersiljaa
1 kourallinen basilikaa
merisuolaa
mustapippuria
½ oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike
½ rkl oliiviöljyä
½ sipulia
1-3 valkosipulinkynttä
1 pieni porkkana
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
½ tl timjamia
¼ -½ tl cayennepippuria
½ rkl akaasiahunajaa
1 kourallinen basilikaa
1 kourallinen lehtipersiljaa
merisuolaa
mustapippuria
Valmistus
Murskaa linssit haarukalla kulhossa. Lisää yrttisilppu ja muut pyörykkäainekset. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta 12 pyörykkää. Paista pannulla oliiviöljyssä noin 10 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kauttaaltaan ruskeita, kypsiä ja rapeita.
- Tee kesäkurpitsasta spagettia spiraalileikkurilla, julienneraudalla tai perunankuorimisveitsellä.
- Hienonna sipuli, murskaa valkosipuli ja raasta porkkana. Kuullota oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää yrttisilppu ja loput kastikeainekset. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Viimeistele annokset basilikalla.
Vinkki! Pienet linssipyörykät paistuvat sisältäkin rapeiksi, joten vältä tekemästä liian suuria pyöryköitä.
Ravintosisältö/annos:
Energiaa: 474 kcal
Proteiinia: 28 g
Rasvaa: 12 g
Hiilihydraattia: 69 g
Kuitua: 11 g