Lihapyörykät, paahdettua punajuurta ja kvinoaa

30 minuuttia
582 kcal

Kiire ei estä valmistamasta hyvää ja terveellistä ruokaa. Lihapyörykät, paahdettu punajuuri ja kvinoa valmistuvat puolessa tunnissa. Nam!

Lihapyöryköitä, paahdettua punajuurta ja kvinoaa

HYVÄÄ JA HELPPOA Lihapullat ovat aina hitti. Terveellisyyttä annokseen saat paahdetusta punajuuresta ja kvinoasta. Annos valmistuu puolessa tunnissa!

© wichmann + bendtsen

Lihapyöryköitä, paahdettua punajuurta ja kvinoaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 300 g punajuuria
  • rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • 75 g mustaa kvinoaa (kuivapaino)
  • 250 g naudan jauhelihaa enintään 10 % rasvaa
  • 1 muna
  • 2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 rkl rasvatonta maitoa
  • 1 salottisipuli
  • hiukan timjamia
  • ½ omenaa
  • pippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen vesikrassia
  • 300 g punajuuria
  • rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • 75 g mustaa kvinoaa (kuivapaino)
  • 250 g naudan jauhelihaa enintään 10 % rasvaa
  • 1 muna
  • 2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 rkl rasvatonta maitoa
  • 1 salottisipuli
  • hiukan timjamia
  • ½ omenaa
  • pippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen vesikrassia

Dijonvinaigrette:

  • ¼ dl valkoviinietikkaa
  • ½ rkl dijoninsinappia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • pippuria

Valmistus

  • Kuori ja lohko punajuuret. Pyöräytä oliiviöljytilkassa, ripota päälle suolaa ja kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli ja vähän timjamia. Sekoita jauheliha, muna, maito, jauhot, sipuli, omena ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia ja paista öljyssä pannulla.
  • Vispaa etikka ja sinappi sekaisin. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  • Jaa lihapullat ja punajuuret lautasille. Koristele lihapullat krassilla ja puna­juurilohkot timjamilla. Pirskota päälle 1 tl kastiketta. Tarjoa kvinoa lisäkkeenä.

LUE MYÖS: KUNTO PLUSsan parhaat punajuurireseptit