Kalapuikkoja ja uuniranskalaisia

45 minuuttia
646 kcal

Kalapuikot ja ranskalaiset maistuvat varsinkin perheen pienimmille. Kokeile itsetehtyä versiota ikisuosikista – ja aikuiset voivat vaihtaa ranskalaiset terveellisempiin papuihin.

Kalapuikkoja ja uuniranskalaisia

ONKO LISTALLA KALAA? Kokeile tätä reseptiä, jonka lopputulos maistuu koko perheelle.

© wichmann+bendtsen

Kalapuikkoja ja uuniranskalaisia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kg perunoita
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl rosmariinia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 30 g manteleita
  • 15 g kaurahiutaleita
  • ½ muna
  • 300 g vaaleaa kalaa
  • 300 g kasviksia
  • 4 rkl remouladekastiketta
  • ½ kg perunoita
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl rosmariinia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 30 g manteleita
  • 15 g kaurahiutaleita
  • ½ muna
  • 300 g vaaleaa kalaa
  • 300 g kasviksia
  • 4 rkl remouladekastiketta

Aikuisille

  • ½ kg pakastepapuja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl chilijauhetta
  • ¼ tl valkosipulijauhetta
  • ¼ tl sipulijauhetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Suikaloi perunat. Sekoita joukkoon öljy, rosmariini, suolaa ja pippuria.
  • Jos valmistat lisäkkeeksi myös uunipapuja, napsi pavuista kannat pois, sekoita joukkoon öljy ja mausteet, ja lisää ne pellille perunoiden kanssa. Jätä tilaa kalapuikoille.
  • Kypsennä kasviksia 180 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Rouhi mantelit ja sekoita ne ja kaurahiutaleet. Mausta leivite suolalla ja pippurilla. Leivitä kalapuikot ja lisää ne uunipellille 15 minuutin kuluttua.
  • Riko muna lautaselle ja vispaa haarukalla rakenne rikki
  • Kuivaa kala, leikkaa tangoiksi, kasta ensin munassa ja sitten leivitteessä. Painele leivite pintaan kiinni.
  • Pilko napostelukasvikset.
  • Tarjoa remouladekastike erikseen.

AIKUISILLE: Uuniranskalaisissa on neljännes vähemmän rasvaa kuin uppopaistetuissa. Annos kevenee lisää, kun korvaat ranskalaiset pavuilla.