Kalaa pinaatti-broccoliinipedillä + paahdettua myskikurpitsaa

30 minuuttia
340 kcal

Kala valmistuu nopeasti ja helposti. Väriä annokseen antavat paahdettu myskikurpitsa ja pikapaistetut pinaatti ja varsiparsakaali eli brokkoliini. Kaikki tämä pöytään puolessa tunnissa!

Paahdettu myskikurpitsaa ja kalaa pinaatti-broccoliinipedillä

SYÖTKÖ RIITTÄVÄSTI KALAA? Värikylläinen ruodoton kala-ateria valmistuu puolessa tunnissa

© wichmann + bendtsen

Kalaa pinaatti-broccoliinipedillä + paahdettua myskikurpitsaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 400 g hokkaido- tai myskikurpitsaa (paino kuorittuna)
  • rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • 2 ruodotonta annospalaa vaaleaa kalaa à 200 g (esim. turskanselyksiä, kampelafileitä tai pakastekalaa)
  • 150 g lehtipinaattia
  • 150 g broccoliinia tai tavallista parsakaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä + tilkka kastikkeeksi
  • 1 limetti
  • mintunlehtiä koristeluun

Valmistus

  • Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa kuoret pois. Voitele rapsiöljyllä, pirskota päälle suolaa ja paahda uunissa 175 asteessa 25 minuuttia.
  • Vuoraa uunivuoka leivin­paperilla, pane kalapalat vuokaan, ripottele pinnalle suolaa ja laita uuniin viimeiseksi 12 minuutiksi kurpitsan kanssa.
  • Irrottele broccoliinin varret toisistaan. Kuumenna pannulla tilkassa oliiviöljyä pinaatin kanssa. Jaa lautasille. Pirskota päälle vähän oliiviöljyä.
  • Lisää kala ja limettiviipaleet annoksiin.
  • Lisää kurpitsaviipaleet ja ripottele päälle mintunlehtiä.