Pinaattitäytteiset kalarullat ja kauden kasviksia

30 minuuttia
330 kcal

Ihania pinaattitäytteisiä kalarullia kaalin ja pikapaistettujen kauden kasvisten kanssa.

Ohje

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 kalafileetä: ahventa, siikaa tai kampelaa
  • 7 ohutta porkkanaa tai muita kauden kasviksia
  • 100 g pinaattia
  • Merisuolaa
  • Ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 200 g lehti- tai parsakaalia
  • ½ tl chilihiutaleita murskattuna
  • 2 rkl akaasiahunajaa
  • 1 tl voita
  • 1 luomusitruuna

Valmistus

  • Poista kalafileistä ruodot.
  • Raaputa tai kuori porkkanat ja leikkaa niistä 12 ohutta suikaletta.
  • Levitä suikaleet kalafileiden päälle.
  • Halkaise loput porkkanat pituussuunnassa.
  • Huuhdo pinaatti ja pane se kattilaan.
  • Lisää ripaus suolaa ja 1 tl oliiviöljyä.
  • Kuumenna, kunnes pinaatti painuu kasaan, ja kumoa siivilään valumaan.
  • Painele kevyesti, että saat pinaatista kaiken kosteuden pois.
  • Jaa pinaatti porkkanasuikaleiden päälle ja kääri kalafileet täytteineen rullalle.
  • Nosta rullat leivinpaperin päälle pieneen uunivuokaan.
  • Kypsennä 190-asteisessa uunissa 15 min.
  • Suikaloi kaali.
  • Mausta kaali chilillä sekä suolalla ja paista kuumassa pannussa muutama minuutti.
  • Raasta päälle sitruunankuorta.
  • Kuumenna 1 tl oliiviöljyä ja voita paistinpannussa, lisää porkkananpuolikkaat ja paista niitä pari minuuttia.
  • Lisää hunaja ja 2 rkl sitruunamehua.
  • Lisää ripaus suolaa. Annostele ja tarjoa.