Fish and chips, tartarkastiketta ja herneitä
Brittiklassikko fish & chips

Helpolla kala- ja ranskalaiset -annoksella on helppo houkuttella ronkelimmatkin syömään kalaa.

© wichmann + bendtsen

Fish and chips, tartarkastiketta ja herneitä

Kokelie itse tehtyä kala- ja ranskalaisannosta, joka tekee kalan ystävän nirsommastakin ruokailijasta. Annos valmistuu puolessa tunnissa!

maanantai 21. lokakuuta 2019 teksti Anne Larsen

Fish and chips, tartarkastiketta ja herneitä

2 hengelle

200 g juuriselleriä

2 tl rapsiöljyä + loraus herneisiin

merisuolaa

400 g vaaleaa kalaa fileenä

4 dl täysjyvä-vehnäjauhoja

auringonkukka- tai maissiöljyä

200 g herneitä

½ sitruunaa

Tartarkastike

muutama kapris

muutama cornichon-pikkukurkku

½ dl majoneesia

1½ dl rahkaa

ruohosipulia

valkoviinietikkaa

merisuolaa

pippuria

Valmistus

  • Kuori ja leikkaa selleri ohuiksi tangoiksi. Pane kulhoon, ripota päälle hieman suolaa ja öljyä ja sekoita. Paista leivinpaperin päällä uunipannulla 190 asteessa noin 20 minuuttia. Käännä kerran paistamisen aikana.
  • Poista fileistä ruodot, kuivaa fileet ja paloittele.
  • Kaada jauhot kulhoon. Vispaa joukkoon sen verran vettä, että syntyy paksu taikina. Mausta suolalla. Kään­tele kalapalat taikinassa.
  • Kaada korkealaitaiseen pannuun reilusti öljyä. Kalapalojen pitää peittyä kokonaan. Kuumenna öljy. Käytä lämpömittaria . Uppopaista kalapalat kullanruskeiksi
  • Kiehauta herneet pienessä vesitilkassa, johon olet lisännyt tilkan rapsiöljyä.
  • Hienonna kaprikset ja kurkut. Sekoita tartarkastikkeen ainekset. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla.
  • Lisää annoksiin 4 rkl kastiketta ja sitruunalohko.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 525 kcal 

proteiinia 51,3 g

hiilihydraattia 45,5 g
rasvaa 18,3 g
kuitua 13,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee