Fish and chips, tartarkastiketta ja herneitä

30 minuuttia
525 kcal

Kokelie itse tehtyä kala- ja ranskalaisannosta, joka tekee kalan ystävän nirsommastakin ruokailijasta. Annos valmistuu puolessa tunnissa!

Fish and chips, tartarkastiketta ja herneitä

BRITTIKLASSIKKO FISH & CHIPS Helpolla kala- ja ranskalaiset -annoksella on helppo houkuttella ronkelimmatkin syömään kalaa.

© wichmann + bendtsen

Fish and chips, tartarkastiketta ja herneitä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 200 g juuriselleriä
  • 2 tl rapsiöljyä + loraus herneisiin
  • merisuolaa
  • 400 g vaaleaa kalaa fileenä
  • 4 dl täysjyvä-vehnäjauhoja
  • auringonkukka- tai maissiöljyä
  • 200 g herneitä
  • ½ sitruunaa

Tartarkastike

  • muutama kapris
  • muutama cornichon-pikkukurkku
  • ½ dl majoneesia
  • 1½ dl rahkaa
  • ruohosipulia
  • valkoviinietikkaa
  • merisuolaa
  • pippuria

Valmistus

  • Kuori ja leikkaa selleri ohuiksi tangoiksi. Pane kulhoon, ripota päälle hieman suolaa ja öljyä ja sekoita. Paista leivinpaperin päällä uunipannulla 190 asteessa noin 20 minuuttia. Käännä kerran paistamisen aikana.

  • Poista fileistä ruodot, kuivaa fileet ja paloittele.

  • Kaada jauhot kulhoon. Vispaa joukkoon sen verran vettä, että syntyy paksu taikina. Mausta suolalla. Kään­tele kalapalat taikinassa.

  • Kaada korkealaitaiseen pannuun reilusti öljyä. Kalapalojen pitää peittyä kokonaan. Kuumenna öljy. Käytä lämpömittaria . Uppopaista kalapalat kullanruskeiksi

  • Kiehauta herneet pienessä vesitilkassa, johon olet lisännyt tilkan rapsiöljyä.

  • Hienonna kaprikset ja kurkut. Sekoita tartarkastikkeen ainekset. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla.

  • Lisää annoksiin 4 rkl kastiketta ja sitruunalohko.