Broileri ja avokado tuovat täyttävyyttä punakaalisalaattiin
Broileri ja avokado tuovat täyttävyyttä punakaalisalaattiin

 Kuva: M. Szabo

Salaatti punakaalista ja broilerista

Kokoa lounaaksi herkullinen salaatti punakaalista, broilerista, avokadosta ja viikunoista.

keskiviikko 2. joulukuuta 2015 teksti A. Larsen

Salaatti punakaalista ja broilerista

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

2 rkl liotettuja, keitettyjä, valkoisia papuja*

1 rkl marinoitua punasipulia, ohje ohessa

2 saksanpähkinänpuolikasta

1 broilerin rintafilee

oraus ekstraneitsytoliiviöljyä

merisuolaa ja mustapippuria myllystä

¼ tl jauhettuja, kuivattuja chilihiutaleita

1 suuri kourallinen friseesalaattia

75 g suikaloitua punakaalia

½ avokadoa

sitruunamehua

½ viikunaa

1 rkl sinappivinegrettiä, ohje ohessa

1 pieni kourallinen vesikrassia

Marinoidut punasipulit

250 g punasipulia

1¼ dl omenaviinietikkaa

50 g akaasiahunajaa, agavesiirappia tai muuta juoksevaa hunajaa

2 tl merisuolaa

Sinappivinegretti

1 rkl karkeaa dijoninsinappia

½ dl valkoviinietikkaa

merisuolaa

2 dl kylmäpuristettua rapsi- tai rypsiöljyä

mustapippuria myllystä

Näin valmistat salaatin punakaalista ja broilerista

  • Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla.
  • Pilko broileri ja paista palat oliiviöljyssä. Mausta ne suolalla, pippurilla ja chilillä.
  • Pienennä kaali ja salaatti.
  • Paloittele avokado ja kostuta se sitruunamehulla. Pilko viikuna.
  • Annostele kaikki ainekset tarjolle samaan astiaan.

Marinoidut punasipulit

  • Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi nauhoiksi. Sekoita muista aineista marinadi ja anna sipulien marinoitua kylmässä. Marinadin 50 g hunajaa tai agavesiirappia ei haittaa tulehdusta hillitsevässä ruokavaliossakaan, sillä marinadiahan ei juoda. Makeankirpeä maku on kuitenkin salaatissa maistuva.

Sinappivinegretti

  • Ota kaikki ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  • Vatkaa yhteen sinappi, etikka ja ripaus suolaa.
  • Jatka vatkaamista ja lisää öljy ohuena, katkeamattomana nauhana.
  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä vähän inkivääriä, valkosipulia ja/tai salottisipulia.

Tiedätkö, mitä on tulehdusta hillitsevä ruoka? Lue lisää ruokavaliosta, joka on tullut jäädäkseen!

Ravintosisältö

Energiaa: 493 kcal

Proteiinia: 32,7 g

Rasvaa: 28,3 g

Hiilihydraattia: 32,1 g

Kuitua: 9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee