Broileri ja avokado tuovat täyttävyyttä punakaalisalaattiin
Broileri ja avokado tuovat täyttävyyttä punakaalisalaattiin

 Kuva: M. Szabo

Salaatti punakaalista ja broilerista

Kokoa lounaaksi herkullinen salaatti punakaalista, broilerista, avokadosta ja viikunoista.

keskiviikko 2. joulukuuta 2015 teksti A. Larsen

Salaatti punakaalista ja broilerista

1 annos

2 rkl liotettuja, keitettyjä, valkoisia papuja
1 rkl marinoitua punasipulia, ohje ohessa 
2 saksanpähkinänpuolikasta 
1 broilerin rintafilee 
loraus ekstraneitsytoliiviöljyä 
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
¼ tl jauhettuja, kuivattuja chilihiutaleita 
1 suuri kourallinen friseesalaattia 
75 g suikaloitua punakaalia 
½ avokadoa 
sitruunamehua 
½ viikunaa 
1 rkl sinappivinegrettiä, ohje ohessa 
1 pieni kourallinen vesikrassia


* Keitä kerralla suuri annos ja pakasta myöhemmin käytettäväksi.


Marinoidut punasipulit

250 g punasipulia
1¼ dl omenaviinietikkaa
50 g akaasiahunajaa, agavesiirappia tai muuta juoksevaa hunajaa
2 tl merisuolaa


Sinappivinegretti

1 rkl karkeaa dijoninsinappia
½ dl valkoviinietikkaa

merisuolaa

2 dl kylmäpuristettua rapsi- tai rypsiöljyä

mustapippuria myllystä


Onko sinulla runsaasti punakaalia? Tässä resepti toiseenkin ihanaan punakaalisalaattiin.


Näin valmistat salaatin punakaalista ja broilerista

  • Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla. 
  • Pilko broileri ja paista palat oliiviöljyssä. Mausta ne suolalla, pippurilla ja chilillä. 
  • Pienennä kaali ja salaatti. 
  • Paloittele avokado ja kostuta se sitruunamehulla. Pilko viikuna. 
  • Annostele kaikki ainekset tarjolle samaan astiaan.


Marinoidut punasipulit

  • Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi nauhoiksi. Sekoita muista aineista marinadi ja anna sipulien marinoitua kylmässä. Marinadin 50 g hunajaa tai agavesiirappia ei haittaa tulehdusta hillitsevässä ruokavaliossakaan, sillä marinadiahan ei juoda. Makeankirpeä maku on kuitenkin salaatissa maistuva.


Sinappivinegretti 

  • Ota kaikki ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  • Vatkaa yhteen sinappi, etikka ja ripaus suolaa. 
  • Jatka vatkaamista ja lisää öljy ohuena, katkeamattomana nauhana. 
  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä vähän inkivääriä, valkosipulia ja/tai salottisipulia.

Tiedätkö, mitä on tulehdusta hillitsevä ruoka? Lue lisää ruokavaliosta, joka on tullut jäädäkseen!

Ravintosisältö
Energiaa 493 kcal - Proteiinia 32,7 g - Rasvaa 28,3 g - Hiilihydraattia 32,1 g - Kuitua 9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee