Salaatti punakaalista ja broilerista

25 minuuttia
493 kcal

Kokoa lounaaksi herkullinen salaatti punakaalista, broilerista, avokadosta ja viikunoista.

Broileri ja avokado tuovat täyttävyyttä punakaalisalaattiin

BROILERI JA AVOKADO TUOVAT TÄYTTÄVYYTTÄ PUNAKAALISALAATTIIN Kuva: M. Szabo

Salaatti punakaalista ja broilerista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 4 rkl liotettuja, keitettyjä, valkoisia papuja*
  • 2 rkl marinoitua punasipulia, ohje ohessa
  • 4 saksanpähkinänpuolikasta
  • 2 broilerin rintafilee
  • oraus ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • ½ tl jauhettuja, kuivattuja chilihiutaleita
  • 2 suuri kourallinen friseesalaattia
  • 150 g suikaloitua punakaalia
  • 1 avokadoa
  • sitruunamehua
  • 1 viikunaa
  • 2 rkl sinappivinegrettiä, ohje ohessa
  • 2 pieni kourallinen vesikrassia

Marinoidut punasipulit

  • 250 g punasipulia
  • 1¼ dl omenaviinietikkaa
  • 50 g akaasiahunajaa, agavesiirappia tai muuta juoksevaa hunajaa
  • 2 tl merisuolaa

Sinappivinegretti

  • 2 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • merisuolaa
  • 4 dl kylmäpuristettua rapsi- tai rypsiöljyä
  • mustapippuria myllystä

Näin valmistat salaatin punakaalista ja broilerista

  • Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla.

  • Pilko broileri ja paista palat oliiviöljyssä. Mausta ne suolalla, pippurilla ja chilillä.

  • Pienennä kaali ja salaatti.

  • Paloittele avokado ja kostuta se sitruunamehulla. Pilko viikuna.

  • Annostele kaikki ainekset tarjolle samaan astiaan.

Marinoidut punasipulit

  • Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi nauhoiksi. Sekoita muista aineista marinadi ja anna sipulien marinoitua kylmässä. Marinadin 50 g hunajaa tai agavesiirappia ei haittaa tulehdusta hillitsevässä ruokavaliossakaan, sillä marinadiahan ei juoda. Makeankirpeä maku on kuitenkin salaatissa maistuva.

Sinappivinegretti

  • Ota kaikki ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

  • Vatkaa yhteen sinappi, etikka ja ripaus suolaa.

  • Jatka vatkaamista ja lisää öljy ohuena, katkeamattomana nauhana.

  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä vähän inkivääriä, valkosipulia ja/tai salottisipulia.

Tiedätkö, mitä on tulehdusta hillitsevä ruoka? Lue lisää ruokavaliosta, joka on tullut jäädäkseen!


Newsletter background