Salaatti punakaalista ja broilerista

25 minuuttia
493 kcal

Kokoa lounaaksi herkullinen salaatti punakaalista, broilerista, avokadosta ja viikunoista.

Broileri ja avokado tuovat täyttävyyttä punakaalisalaattiin

BROILERI JA AVOKADO TUOVAT TÄYTTÄVYYTTÄ PUNAKAALISALAATTIIN Kuva: M. Szabo

Salaatti punakaalista ja broilerista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 4 rkl liotettuja, keitettyjä, valkoisia papuja*
  • 2 rkl marinoitua punasipulia, ohje ohessa
  • 4 saksanpähkinänpuolikasta
  • 2 broilerin rintafilee
  • oraus ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • ½ tl jauhettuja, kuivattuja chilihiutaleita
  • 2 suuri kourallinen friseesalaattia
  • 150 g suikaloitua punakaalia
  • 1 avokadoa
  • sitruunamehua
  • 1 viikunaa
  • 2 rkl sinappivinegrettiä, ohje ohessa
  • 2 pieni kourallinen vesikrassia

Marinoidut punasipulit

  • 250 g punasipulia
  • 1¼ dl omenaviinietikkaa
  • 50 g akaasiahunajaa, agavesiirappia tai muuta juoksevaa hunajaa
  • 2 tl merisuolaa

Sinappivinegretti

  • 2 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • merisuolaa
  • 4 dl kylmäpuristettua rapsi- tai rypsiöljyä
  • mustapippuria myllystä

Näin valmistat salaatin punakaalista ja broilerista

  • Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla.

  • Pilko broileri ja paista palat oliiviöljyssä. Mausta ne suolalla, pippurilla ja chilillä.

  • Pienennä kaali ja salaatti.

  • Paloittele avokado ja kostuta se sitruunamehulla. Pilko viikuna.

  • Annostele kaikki ainekset tarjolle samaan astiaan.

Marinoidut punasipulit

  • Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi nauhoiksi. Sekoita muista aineista marinadi ja anna sipulien marinoitua kylmässä. Marinadin 50 g hunajaa tai agavesiirappia ei haittaa tulehdusta hillitsevässä ruokavaliossakaan, sillä marinadiahan ei juoda. Makeankirpeä maku on kuitenkin salaatissa maistuva.

Sinappivinegretti

  • Ota kaikki ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

  • Vatkaa yhteen sinappi, etikka ja ripaus suolaa.

  • Jatka vatkaamista ja lisää öljy ohuena, katkeamattomana nauhana.

  • Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä vähän inkivääriä, valkosipulia ja/tai salottisipulia.

Tiedätkö, mitä on tulehdusta hillitsevä ruoka? Lue lisää ruokavaliosta, joka on tullut jäädäkseen!


Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background