Karhunvatukka-omenapaistos
Herkullinen loppukesän jälkiruoka, joka sisältää muun muassa terveellistä kauraa ja manteleita sekä hieman vähemmän sokeria. Kokeile esimerkiksi jäätelön tai kermavaahdon tai kevyempänä versiona jogurtin tai rahkan kanssa.
Herkullinen loppukesän jälkiruoka, joka sisältää muun muassa terveellistä kauraa ja manteleita sekä hieman vähemmän sokeria. Kokeile esimerkiksi jäätelön tai kermavaahdon tai kevyempänä versiona jogurtin tai rahkan kanssa.
VINKKI Muruseoksen sekä marjat ja hedelmät voi valmistella etukäteen omiin rasioihinsa – ja vain paistaa ennen tarjoilua.
VINKKI Paistoksen mausteeksi sopivat hienosti myös muskottipähkinä ja kardemumma.
VINKKI Mantelit tuovat taikinaan rouskuvaa rapeutta, mutta ne voi halutessaan jättää myös pois ja käyttää hieman enemmän kaurahiutaleita.
VINKKI Karhunvatukoiden tilalla voi käyttää myös vadelmia, ja reseptiä voi muutenkin tuunata sesongin mukaan – esimerkiksi mansikat ja raparperi on klassinen yhdistelmä herkutteluun.
VINKKI Jos hedelmissä on paljon mehua, voit sekoittaa niihin 1–2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoa ennen niiden lisäämistä.