Karhunvatukka-omenapaistos

40 minuuttia
336 kcal

Herkullinen loppukesän jälkiruoka, joka sisältää muun muassa terveellistä kauraa ja manteleita sekä hieman vähemmän sokeria. Kokeile esimerkiksi jäätelön tai kermavaahdon tai kevyempänä versiona jogurtin tai rahkan kanssa.

Paistos

PAISTOS – säilyy jääkaapissa noin 2–3 päivää mutta maistuu parhaimmalta tuoreeltaan.

© wichmann+bendtsen

Karhunvatukka-omenapaistos

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 133 g karhunvatukoita
  • ½ omenaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ⅓ tl jauhettua kanelia

Muruseos

  • 10 g manteleita
  • 41 g kaurahiutaleita
  • ¼ tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl kookosöljyä tai voisulaa

Tarjoiluun

  • 2 dl vaniljarahkaa tai jogurttia

Valmistus

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Paloittele omenat. Sekoita uunivuoassa omenat, karhunvatukat sekä vaniljajauhe ja kaneli.
  • Hienonna mantelit. Sekoita muruseoksen ainekset ja levitä marjojen ja hedelmien päälle.
  • Paista uunissa 35 minuuttia kunnes muruseos on rapeaa ja kullankeltaista. Tarjoile lämmin murupaistos rahkan kanssa.

VINKKI Muruseoksen sekä marjat ja hedelmät voi valmistella etukäteen omiin rasioihinsa – ja vain paistaa ennen tarjoilua.
VINKKI Paistoksen mausteeksi sopivat hienosti myös muskottipähkinä ja kardemumma.
VINKKI Mantelit tuovat taikinaan rouskuvaa rapeutta, mutta ne voi halutessaan jättää myös pois ja käyttää hieman enemmän kaurahiutaleita.
VINKKI Karhunvatukoiden tilalla voi käyttää myös vadelmia, ja reseptiä voi muutenkin tuunata sesongin mukaan – esimerkiksi mansikat ja raparperi on klassinen yhdistelmä herkutteluun.
VINKKI Jos hedelmissä on paljon mehua, voit sekoittaa niihin 1–2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoa ennen niiden lisäämistä.