Vähäsokerinen vaapukkahillo

30 minuuttia
64 kcal

Vähäsokerisen vaapukkahillon ohje. Viipaloi aamupuuron päälle banaani, lisää nokare maapähkinävoita ja vaapukkahilloa.

Vaapukkahillo

VAAPUKKAHILLO Hillossa ja marmeladissa ei ole muuta eroa kuin että marmeladi on kiinteämpää.

© wichmann+bendtsen

Vähäsokerinen vaapukkahillo

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 TÖLKKI

  • 800 g karhunvadelmia tai vadelmia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 vaniljatanko
  • sitruunankuorta ja mehua
  • 4 tl maissitärkkelystä

Valmistus:

  • Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan.
  • Lisää sokeri, vajaa 1 dl vettä ja marjat.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 7–10 minuuttia. Mausta sitruunalla jos kaipaat hilloon lisää happpoa.
  • Liota maissitärkkelys veteen, Sekoita hillon joukkoon ja kiehauta.
  • Kaada hillo tölkkiin ja pane jääkaappiin.

VINKKI: Älä lisää kaikkea sokeria kerralla, vaan maista ensin. Marjoissa voi olla paljon omaa sokeria.

VINKKI Hilloon voi myös käyttää molempia, karhunvadelmia ja vadelmia.

I FORM 13/2023