Omena-kanelikierteet airfyrerissa

2 tuntia
213 kcal

Omena-kanelikierteet ruskistuvat kauniisti joka puolelta kun väleihin jättää tilaa. Grahamjauhoista ja omenasta saa kuitua.

kanelikierteet

KANELIKIERTEET – Airfyer kypsentää kanelikierteen yhtä rapeaksi kuin tavallinen uuni.

© wichmann+bendtsen

Omena-kanelikierteet airfyrerissa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

Taikina:

  • 6½ g hiivaa
  • ¼ dl maitoa
  • ¼ dl vettä
  • muna
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ⅓ rkl juoksevaa hunajaa
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 16 g grahamjauhoja
  • ⅓ ripaus kardemummaa
  • ⅓ ripaus merisuolaa

Omenasose:

  • 66 g omenaa
  • ½ rkl vettä
  • ½ tl sokeria
  • ¼ tl vaniljajauhetta tai 1⁄2 vaniljatankoa
  • ⅓ rkl kanelia

Valmistus

  • Liota hiiva lämpimään vesi-maitoseokseen.
  • Riko munan rakenne kupissa. Säästä tilkka voiteluun ja vispaa loppu öljyn ja hunajan kanssa taikinanesteeseen.
  • Lisää jauhot, kardemumma ja suola ja alusta hyvin. Kohota 30 minuuttia.
  • Kuori ja kuutioi omenat. Keitä niitä sokerilla ja vanijalla maustetus- sa vedessä noin 5–8 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta haarukalla ja jäähdytä.
  • Kauli taikina 25 x 20 cm levyksi. Levitä omenasose ja ripottele pinnalle kanelia.
  • Rullaa taikina pitkältä sivulta tangoksi. Leikkaa rulla kuuteen osaan. Taivuta kierteiden hännät alle samalla kun nostat ne airfryeriin, etteivät kierteet aukea paiston aikana.
  • Sulje luukku ja kohota kierteitä 45 minuuttia.
  • Voitele ja kypsennä 170 asteessa 10 min.

NYRKKISÄÄNTÖ Laske ylä- ja ala- lämmölle suunnitellun paisto-ohjeen lämpötilaa 30 asteella kun kypsennät kiertoilmassa.

VINKKI Jos käytät leivinpaperia, leikkaa se niin että ilma pääsee kiertämään myös pullien alle.

NYRKKISÄÄNTÖ: Vähennä normaalista paistolämpötilasta 30 astetta kun kypsennät kiertoilmassa.