Terveellisiä reseptejä Leipä ja sämpylät Kaurasämpy... Kaurasämpylät Vastaleivottujen sämpylöiden tuoksua ei voita mikään! Teksti: KUNTOPLUS 20. elokuuta 2013 Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Kaurasämpylät Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 kpl 2½ g hiivaa ¾ dl kylmää vettä ¼ dl piimää ⅓ tl suolaa ¼ tl öljyä 25 g kaurahiutaleita 41 g karkeita spelttijauhoja 41 g vehnäjauhoja Valmistus Sekoita kaikki ainekset vehn jauhoja lukuun ottamatta. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina pysyy kasassa, mutta takertuu vielä sormiin. Alusta 5 minuuttia ja pane taikina yöksi jääkaappiin. Ota lusikan ja nuolijan avulla sämpylöitä leivinpaperille. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esilämmit tyhj pelti uunissa. Siirrä sämpylät leivinpaperilla pellille ja paista 15–20 minuuttia; kypsä sämpylä kuulostaa ontolta, kun sen pohjaa napauttaa. Sämpylöitä voi pakastaa; kun panet ne pakkaseen vähän haaleina, ne maistuvat sulattamisen ja kevyen lämmitt misen jälkeen vastapaistetuilta. Kokeile myös: Kuohkeat yön yli -kaurasämpylätLUE MYÖS: Valmista itse hapanjuuriLUE MYÖS: Yonyli puuro ohjeita