Jätä taikina illalla jääkaappiin nousemaan, ja yllätä aamulla tuoreilla sämpylöillä!

Kaurasämpylät

Vastaleivottujen sämpylöiden tuoksua ei voita mikään!

keskiviikko 21. elokuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Valmistuaineet (12 sämpylää)

15 g hiivaa
5 dl kylmää vettä
½ dl piimää
2 tl suolaa
1 tl öljyä
150 g kaurahiutaleita
250 g karkeita spelttijauhoja
n. 250 g vehnäjauhoja

Kaura on varsinainen terveyspommi, ja moni aloittaakin päivänsä kauralla. 

Valmistus

    ILLALLA
  • Sekoita kaikki ainekset vehnäjauhoja lukuun ottamatta.
  • Lisää jauhoja vähitellen nin pitkään, että taikina pysyy koossa, mutta takertuu vielä sormiin. Alusta 5 minuuttia ja pane taikina yöksi jääkaappiin.

    AAMULLA
  • Ota taikinasta lusikan ja nuolijan avulla sämpylöitä leivinpaperille.
  • Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esilämmitä tyhjä pelti uunissa.
  • Nosta sämpylät leivinpaperilla pellille ja paista 15–20 minuuttia. Kypsä sämpylä kuulostaa ontolta, kun sen pohjaa kopauttaa.
  • Sämpylät voi pakastaa; kun panet ne pakkaseen vähän haaleina, ne maistuvat sulattamisen ja kevyen lämmittämisen jälkeen vastapaistetuilta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee