Kaurasämpylät
Vastaleivottujen sämpylöiden tuoksua ei voita mikään!
Vastaleivottujen sämpylöiden tuoksua ei voita mikään!
Jätä taikina illalla jääkaappiin nousemaan, ja yllätä aamulla tuoreilla sämpylöillä!
Sekoita kaikki ainekset vehn jauhoja lukuun ottamatta. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina pysyy kasassa, mutta takertuu vielä sormiin. Alusta 5 minuuttia ja pane taikina yöksi jääkaappiin. Ota lusikan ja nuolijan avulla sämpylöitä leivinpaperille. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esilämmit tyhj pelti uunissa. Siirrä sämpylät leivinpaperilla pellille ja paista 15–20 minuuttia; kypsä sämpylä kuulostaa ontolta, kun sen pohjaa napauttaa. Sämpylöitä voi pakastaa; kun panet ne pakkaseen vähän haaleina, ne maistuvat sulattamisen ja kevyen lämmitt misen jälkeen vastapaistetuilta.
Sivustossa ja sovelluksessa mm: