Kaurasämpylät

Vastaleivottujen sämpylöiden tuoksua ei voita mikään!

Jätä taikina illalla jääkaappiin nousemaan, ja yllätä aamulla tuoreilla sämpylöillä!

Kaurasämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 2½ g hiivaa
  • ¾ dl kylmää vettä
  • ¼ dl piimää
  • ⅓ tl suolaa
  • ¼ tl öljyä
  • 25 g kaurahiutaleita
  • 41 g karkeita spelttijauhoja
  • g vehnäjauhoja

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset vehn jauhoja lukuun ottamatta. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina pysyy kasassa, mutta takertuu vielä sormiin. Alusta 5 minuuttia ja pane taikina yöksi jääkaappiin. Ota lusikan ja nuolijan avulla sämpylöitä leivinpaperille. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esilämmit tyhj  pelti uunissa. Siirrä sämpylät leivinpaperilla pellille ja paista 15–20 minuuttia; kypsä sämpylä kuulostaa ontolta, kun sen pohjaa napauttaa. Sämpylöitä voi pakastaa; kun panet ne pakkaseen vähän haaleina, ne maistuvat sulattamisen ja kevyen lämmitt misen jälkeen vastapaistetuilta.