Kaurasämpylät

Vastaleivottujen sämpylöiden tuoksua ei voita mikään!

Kaurasämpylät

Kaurasämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 2½ g hiivaa
  • ¾ dl kylmää vettä
  • ¼ dl piimää
  • ⅓ tl suolaa
  • ¼ tl öljyä
  • 25 g kaurahiutaleita
  • 41 g karkeita spelttijauhoja
  • 41 g vehnäjauhoja

Valmistus

  • Sekoita kaikki ainekset vehn jauhoja lukuun ottamatta. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina pysyy kasassa, mutta takertuu vielä sormiin.
  • Alusta 5 minuuttia ja pane taikina yöksi jääkaappiin.
  • Ota lusikan ja nuolijan avulla sämpylöitä leivinpaperille. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esilämmit tyhj  pelti uunissa.
  • Siirrä sämpylät leivinpaperilla pellille ja paista 15–20 minuuttia; kypsä sämpylä kuulostaa ontolta, kun sen pohjaa napauttaa.
  • Sämpylöitä voi pakastaa; kun panet ne pakkaseen vähän haaleina, ne maistuvat sulattamisen ja kevyen lämmitt misen jälkeen vastapaistetuilta.