Kaurasämpylät

Vastaleivottujen sämpylöiden tuoksua ei voita mikään!

Jätä taikina illalla jääkaappiin nousemaan, ja yllätä aamulla tuoreilla sämpylöillä!

Kaurasämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 2½ g hiivaa
  • ¾ dl kylmää vettä
  • ¼ dl piimää
  • ⅓ tl suolaa
  • ¼ tl öljyä
  • 25 g kaurahiutaleita
  • 41 g karkeita spelttijauhoja
  • g vehnäjauhoja

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset vehn jauhoja lukuun ottamatta. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina pysyy kasassa, mutta takertuu vielä sormiin. Alusta 5 minuuttia ja pane taikina yöksi jääkaappiin. Ota lusikan ja nuolijan avulla sämpylöitä leivinpaperille. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esilämmit tyhj  pelti uunissa. Siirrä sämpylät leivinpaperilla pellille ja paista 15–20 minuuttia; kypsä sämpylä kuulostaa ontolta, kun sen pohjaa napauttaa. Sämpylöitä voi pakastaa; kun panet ne pakkaseen vähän haaleina, ne maistuvat sulattamisen ja kevyen lämmitt misen jälkeen vastapaistetuilta.


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background