Terveellisiä reseptejä Leipä ja sämpylät Kokojyväpa... Kokojyväpatongit 4,5 tuntia 249 kcal Helppoa ja herkullista Teksti: KUNTOPLUS 20. elokuuta 2013 Nauti keiton, salaatin tai lämpimän ruuan lisukkeena. Kokojyväpatongit Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 patongille 6½ g hiivaa 3⅓ dl vettä 2½ dl kypsennettyjä, jäähdytettyjä vehnä- tai spelttisuurimoita ½ rkl suolaa ½ tl oliiviöljyä 200 g hienoja spelttijauhoja 200 g vehnäjauhoja Valmistus Sekoita vehnäjauhoja lukuun ottamatta kaikki ainekset ja alusta taikinaa 10 minuuttia. Lisää vehnäjauhot, ja jatka alustamista pöydällä. Kun taikina irtoaa pöydästä, voitele se öljyllä ja anna kohota 3 tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Vaivaa taikina uudestaan ja leivo siitä patonkeja. Anna kohota 45 minuuttia liinan alla. Voitele vedellä tai piimällä, ripottele koristeeksi jauhoja tai hiutaleita. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Voidaan pakastaa.