Nauti keiton, salaatin tai lämpimän ruuan lisukkeena.

Kokojyväpatongit

Helppoa ja herkullista

keskiviikko 21. elokuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Kokojyväpatongit

3 patongille

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 4,5 tuntia - Hiiva-aika: 3 tuntia ja 45 minuuttia

AINEKSET

10 g hiivaa

5 dl vettä

4 dl kypsennettyjä, jäähdytettyjä vehnä- tai spelttisuurimoita

1 rkl suolaa

1 tl oliiviöljyä

300 g hienoja spelttijauhoja

300 g vehnäjauhoja

Valmistus

  • Sekoita vehnäjauhoja lukuun ottamatta kaikki ainekset ja alusta taikinaa 10 minuuttia. Lisää vehnäjauhot, ja jatka alustamista pöydällä.
  • Kun taikina irtoaa pöydästä, voitele se öljyllä ja anna kohota 3 tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
  • Vaivaa taikina uudestaan ja leivo siitä patonkeja.
  • Anna kohota 45 minuuttia liinan alla. Voitele vedellä tai piimällä, ripottele koristeeksi jauhoja tai hiutaleita.
  • Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Voidaan pakastaa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 249 kcal

Proteiinia: 7,2 g

Rasvaa: 1,6 g

Hiilihydraattia: 52,6 g

Kuitua: 3,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee