Kokojyväpatongit

4,5 tuntia
249 kcal

Helppoa ja herkullista

Nauti keiton, salaatin tai lämpimän ruuan lisukkeena.

Kokojyväpatongit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 patongille

  • 6½ g hiivaa
  • 3⅓ dl vettä
  • 2½ dl kypsennettyjä, jäähdytettyjä vehnä- tai spelttisuurimoita
  • ½ rkl suolaa
  • ½ tl oliiviöljyä
  • 200 g hienoja spelttijauhoja
  • 200 g vehnäjauhoja

Valmistus

  • Sekoita vehnäjauhoja lukuun ottamatta kaikki ainekset ja alusta taikinaa 10 minuuttia. Lisää vehnäjauhot, ja jatka alustamista pöydällä.

  • Kun taikina irtoaa pöydästä, voitele se öljyllä ja anna kohota 3 tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.

  • Vaivaa taikina uudestaan ja leivo siitä patonkeja.

  • Anna kohota 45 minuuttia liinan alla. Voitele vedellä tai piimällä, ripottele koristeeksi jauhoja tai hiutaleita.

  • Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Voidaan pakastaa.