Nauti keiton, salaatin tai lämpimän ruuan lisukkeena.

Kokojyväpatongit

Helppoa ja herkullista

keskiviikko 21. elokuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

Valmistusaineet (3 patongille)

10 g hiivaa
5 dl vettä
4 dl kypsennettyjä, jäähdytettyjä vehnä- tai spelttisuurimoita
1 rkl suolaa
1 tl oliiviöljyä
300 g hienoja spelttijauhoja
300 g vehnäjauhoja


Valmistus

  • Sekoita vehnäjauhoja lukuun ottamatta kaikki ainekset ja alusta taikinaa 10 minuuttia. Lisää vehnäjauhot, ja jatka alustamista pöydällä.
  • Kun taikina irtoaa pöydästä, voitele se öljyllä ja anna kohota 3 tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
  • Vaivaa taikina uudestaan ja leivo siitä patonkeja.
  • Anna kohota 45 minuuttia liinan alla. Voitele vedellä tai piimällä, ripottele koristeeksi jauhoja tai hiutaleita.
  • Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Voidaan pakastaa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee