Gluteeniton vuokaleipä

1,5 tunti
139 kcal

Tätä leipää voivat syödä nekin, joille gluteeni on ongelma.

Mehukas gluteeniton eväsleipä

Gluteeniton vuokaleipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g auringonkukansiemeniä
  • 200 g hirssihiutaleita
  • 200 g seesaminsiemeniä
  • 2 porkkana raastettuna
  • 4 tl suolaa
  • 600 g gluteenittomia jauhoja
  • 6 dl vettä

Valmistus

  • Sekoita ainekset, alusta taikina ja pane se voideltuun leipävuokaan (1½ l).

  • Anna nousta huoneenlämmössä 40 minuuttia.

  • Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

  • Leivän voi pakastaa.