Mehukas gluteeniton eväsleipä

Gluteeniton vuokaleipä

Tätä leipää voivat syödä nekin, joille gluteeni on ongelma.

keskiviikko 21. elokuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Gluteeniton vuokaleipä

1 kpl

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 1,5 tunti - Hiiva-aika: 40 minuuttia

AINEKSET

25 g hiivaa

1 rkl oliiviöljyä

100 g auringonkukansiemeniä

100 g hirssihiutaleita

100 g seesaminsiemeniä

1 porkkana raastettuna

2 tl suolaa

300 g gluteenittomia jauhoja

3 dl vettä

Valmistus

  • Sekoita ainekset, alusta taikina ja pane se voideltuun leipävuokaan (1½ l).
  • Anna nousta huoneenlämmössä 40 minuuttia.
  • Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
  • Leivän voi pakastaa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 139 kcal

Proteiinia: 4,9 g

Rasvaa: 6,2 g

Hiilihydraattia: 17,7 g

Kuitua: 3,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee