Mehukas gluteeniton eväsleipä

Gluteeniton vuokaleipä

Tätä leipää voivat syödä nekin, joille gluteeni on ongelma.

keskiviikko 21. elokuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

Gluteeniton leipä (1 kpl)

25 g hiivaa, 3 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
100 g auringonkukansiemeniä
100 g hirssihiutaleita
100 g seesaminsiemeniä
1 porkkana raastettuna
2 tl suolaa
300 g gluteenittomia jauhoja

Valmistus

  • Sekoita ainekset, alusta taikina ja pane se voideltuun leipävuokaan (1½ l).
  • Anna nousta huoneenlämmössä 40 minuuttia.
  • Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
  • Leivän voi pakastaa.

Kestätkö gluteenia? Lue gluteeniherkkyyden oireista täältä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee