Marjoilla ja kukilla koristeltu kakku
© Wichmann+bendtsen

Marja-kookosraakakakku

Suussasulava raakakakku on helppo valmistaa.

tiistai 19. heinäkuuta 2016 teksti Signe Leth & Martin Kreutzer

Marja-kookosraakakakku

8 annosta

Pohja

12 kivetöntä taatelia
100 g manteleita
1/3 tl vaniljajauhetta

Valkoinen ja pinkki kerros

200 g maustamattomia cashewpähkinöitä (liotettuna vedessä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli)1½ sitruunan mehu1 dl karkeaa kookosjauhoa1 dl akaasiahunajaa1 tl vaniljajauhetta½ tölkkiä kookosmaitoa (paksu aines, ei nestettä)120 g tuoreita tai pakastevadelmia

Koristeeksi

10 vadelmaa2 passiohedelmää1 rkl kookoslastuja (paahtamattomia)½ tl pakastekuivattuja vadelmiaOrvokin terälehtiä koristeeksi

Marja-kookosraakakakun valmistus

Pohja

  • Hienonna mantelit yleiskoneella.
  • Lisää taatelit ja vaniljajauhe ja jauha tasaiseksi massaksi. 
  • Painele massa tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (20 cm).
Valkoinen kerros
  • Sekoita kaikki ainekset (vadelmia lukuun ottamatta) tasaiseksi seokseksi n. 3–5 minuuttia. 
  • Toista tarvittaessa.
  • Kaada puolet seoksesta vuokaan. 
  • Jähmetä halutessasi 30–60 min pakastimessa ennen seuraavaa kerrosta.
Pinkki kerros
  • Sekoita vadelmat loppuun täytteeseen. 
  • Kaada seos valkoisen kerroksen päälle ja laita vuoka pakastimeen. 
  • Ota kakku pakastimesta noin tunti ennen tarjoilua ja koristele se marjoilla ja orvokin terälehdillä.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!

Ravintosisältö/annosEnergiaa 308 kcal
Proteiinia 5,6 gRasvaa 19,2 g

Hiilihydraattia 30,5 g
Kuitua 3,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee