Marja-kookosraakakakku

90 minuuttia
308 kcal

Suussasulava raakakakku on helppo valmistaa.

Marjoilla ja kukilla koristeltu kakku

Marja-kookosraakakakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 kivetöntä taatelia
  • 25 g manteleita
  • ¼ tl vaniljajauhetta

Valkoinen ja pinkki kerros

  • 50 g maustamattomia cashewpähkinöitä (liotettuna vedessä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli)
  • sitruunan mehu
  • ¼ dl karkeaa kookosjauhoa
  • ¼ dl akaasiahunajaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tölkkiä kookosmaitoa (paksu aines, ei nestettä)
  • 30 g tuoreita tai pakastevadelmia

Koristeeksi

  • vadelmaa
  • ½ passiohedelmää
  • ¼ rkl kookoslastuja (paahtamattomia)
  • ¼ tl pakastekuivattuja vadelmia
  • Orvokin terälehtiä koristeeksi

Marja-kookosraakakakun valmistus

Pohja

  • Hienonna mantelit yleiskoneella.

  • Lisää taatelit ja vaniljajauhe ja jauha tasaiseksi massaksi.

  • Painele massa tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (20 cm).

Valkoinen kerros

  • Sekoita kaikki ainekset (vadelmia lukuun ottamatta) tasaiseksi seokseksi n. 3–5 minuuttia.

  • Toista tarvittaessa.

  • Kaada puolet seoksesta vuokaan.

  • Jähmetä halutessasi 30–60 min pakastimessa ennen seuraavaa kerrosta.

Pinkki kerros

  • Sekoita vadelmat loppuun täytteeseen.

  • Kaada seos valkoisen kerroksen päälle ja laita vuoka pakastimeen.

  • Ota kakku pakastimesta noin tunti ennen tarjoilua ja koristele se marjoilla ja orvokin terälehdillä.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!