Marjoilla ja kukilla koristeltu kakku
© Wichmann+bendtsen

Marja-kookosraakakakku

Suussasulava raakakakku on helppo valmistaa.

tiistai 19. heinäkuuta 2016 teksti Signe Leth & Martin Kreutzer

Marja-kookosraakakakku

8 annosta

Pohja

12 kivetöntä taatelia
100 g manteleita
1/3 tl vaniljajauhetta

Valkoinen ja pinkki kerros

200 g maustamattomia cashewpähkinöitä (liotettuna vedessä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli)
1½ sitruunan mehu
1 dl karkeaa kookosjauhoa
1 dl akaasiahunajaa
1 tl vaniljajauhetta
½ tölkkiä kookosmaitoa (paksu aines, ei nestettä)
120 g tuoreita tai pakastevadelmia

Koristeeksi

10 vadelmaa
2 passiohedelmää
1 rkl kookoslastuja (paahtamattomia)
½ tl pakastekuivattuja vadelmia
Orvokin terälehtiä koristeeksi

Marja-kookosraakakakun valmistus

Pohja

  • Hienonna mantelit yleiskoneella.
  • Lisää taatelit ja vaniljajauhe ja jauha tasaiseksi massaksi. 
  • Painele massa tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (20 cm).
Valkoinen kerros
  • Sekoita kaikki ainekset (vadelmia lukuun ottamatta) tasaiseksi seokseksi n. 3–5 minuuttia. 
  • Toista tarvittaessa.
  • Kaada puolet seoksesta vuokaan. 
  • Jähmetä halutessasi 30–60 min pakastimessa ennen seuraavaa kerrosta.
Pinkki kerros
  • Sekoita vadelmat loppuun täytteeseen. 
  • Kaada seos valkoisen kerroksen päälle ja laita vuoka pakastimeen. 
  • Ota kakku pakastimesta noin tunti ennen tarjoilua ja koristele se marjoilla ja orvokin terälehdillä.
Ravintosisältö/annos
Energiaa 308 kcal
Proteiinia 5,6 g
Rasvaa 19,2 g

Hiilihydraattia 30,5 g
Kuitua 3,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee