Marjoilla ja kukilla koristeltu kakku
© Wichmann+bendtsen

Marja-kookosraakakakku

Suussasulava raakakakku on helppo valmistaa.

tiistai 19. heinäkuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja S. Leth

Marja-kookosraakakakku

8 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 30 minuuttia

Valmistusaika: 1 tunti

Aika yhteensä: 90 minuuttia

AINEKSET

12 kivetöntä taatelia

100 g manteleita

1/3 tl vaniljajauhetta

Valkoinen ja pinkki kerros

200 g maustamattomia cashewpähkinöitä (liotettuna vedessä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli)

1½ sitruunan mehu

1 dl karkeaa kookosjauhoa

1 dl akaasiahunajaa

1 tl vaniljajauhetta

½ tölkkiä kookosmaitoa (paksu aines, ei nestettä)

120 g tuoreita tai pakastevadelmia

Koristeeksi

10 vadelmaa

2 passiohedelmää

1 rkl kookoslastuja (paahtamattomia)

½ tl pakastekuivattuja vadelmia

Orvokin terälehtiä koristeeksi

Marja-kookosraakakakun valmistus

Pohja

  • Hienonna mantelit yleiskoneella.
  • Lisää taatelit ja vaniljajauhe ja jauha tasaiseksi massaksi.
  • Painele massa tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (20 cm).

Valkoinen kerros

  • Sekoita kaikki ainekset (vadelmia lukuun ottamatta) tasaiseksi seokseksi n. 3–5 minuuttia.
  • Toista tarvittaessa.
  • Kaada puolet seoksesta vuokaan.
  • Jähmetä halutessasi 30–60 min pakastimessa ennen seuraavaa kerrosta.

Pinkki kerros

  • Sekoita vadelmat loppuun täytteeseen.
  • Kaada seos valkoisen kerroksen päälle ja laita vuoka pakastimeen.
  • Ota kakku pakastimesta noin tunti ennen tarjoilua ja koristele se marjoilla ja orvokin terälehdillä.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 308 kcal

Proteiinia: 5,6 g

Rasvaa: 19,2 g

Hiilihydraattia: 30,5 g

Kuitua: 3,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee