Jauhelihapihvit ja muut jauhelihatuotteet ovat suosittua grilliruokaa. Kokolihapihvi on kuitenkin terveellisempi vaihtoehto. Jauhelihan laatu vaihtelee, ja varsinkin valmispihveissä on usein runsaasti rasvaa.

Osa rasvasta tosin sulaa grillissä, mutta tästäkään ei ole syytä riemuita: hiillokselle pisaroidessaan rasva syttyy palamaan ja tuottaa monenlaisia terveydelle haitallisia aineita.

Kokolihapihvi ei myöskään ole yhtä altis bakteereille kuin jauhelihapihvi. Jauhelihaa on käsitelty enemmän, ja siinä on myös enemmän pilaantuvaa pintaa, joten esimerkiksi kolibakteerit viihtyvät siinä paremmin kuin kokolihassa.

Vaihtokaupassa säästyy siis rasvaa, haitallisia aineita on vähemmän ja vatsavaivojen riski pienenee.

Valitse pihvilihaksi rasvatonta nautaa, esimerkiksi ulkofileetä. Hintaerokaan ei välttämättä ole niin suuri kuin miltä vaikuttaa, sillä vähärasvainen liha ei juurikaan kutistu paistettaessa.

Kokoliha-annos voi myös olla pienikin, kunhan sitä täydennetään terveellisillä kasviksilla.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background