Jauhelihapihvit ja muut jauhelihatuotteet ovat suosittua grilliruokaa. Kokolihapihvi on kuitenkin terveellisempi vaihtoehto. Jauhelihan laatu vaihtelee, ja varsinkin valmispihveissä on usein runsaasti rasvaa.

Osa rasvasta tosin sulaa grillissä, mutta tästäkään ei ole syytä riemuita: hiillokselle pisaroidessaan rasva syttyy palamaan ja tuottaa monenlaisia terveydelle haitallisia aineita.

Kokolihapihvi ei myöskään ole yhtä altis bakteereille kuin jauhelihapihvi. Jauhelihaa on käsitelty enemmän, ja siinä on myös enemmän pilaantuvaa pintaa, joten esimerkiksi kolibakteerit viihtyvät siinä paremmin kuin kokolihassa.

Vaihtokaupassa säästyy siis rasvaa, haitallisia aineita on vähemmän ja vatsavaivojen riski pienenee.

Valitse pihvilihaksi rasvatonta nautaa, esimerkiksi ulkofileetä. Hintaerokaan ei välttämättä ole niin suuri kuin miltä vaikuttaa, sillä vähärasvainen liha ei juurikaan kutistu paistettaessa.

Kokoliha-annos voi myös olla pienikin, kunhan sitä täydennetään terveellisillä kasviksilla.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background