Koipi-reisien sijasta jättirapuvartaita

Tämä vaihtokauppa keventää grilliateriaa, sillä broilerin koipi-reisipalojen energiapitoisuus on noin kaksinkertainen grillattuihin jättikatkarapuihin verrattuna.

Broilerinkoipien nahka kärventyy helposti grillissä, jolloin lihaan syntyy karsinogeenisiä yhdisteitä. Nahka on myös hyvin rasvaista, ja siitä sulava rasva syttyy hiillokselle tippuessaan palamaan ja savuttaa.

Jättikatkaravut ovat kevyttä, rasvatonta grilliruokaa. Grillaa jättiravunpyrstöt vedessä liotetuissa puuvartaissa ja alumiinitarjottimella ta foliolla, niin voit napostella niitä sormin sinä missä broilerinkoipiakin.

Jättikatkarapuihin voi sivellä soijakastiketta, johon on sekoitettu vesitilkka ja sitruunamehua, tai ne voi maustaa veteen ja balsamiviinietikkaan sekoitetuilla mausteilla.

Jättiravunpyrstöjen lisäksi vartaisiin voi pistellä erilaisia kasviksia, kuten paprikaa, kesäkurpitsaa ja punasipulia.