Vaihda makkarat lihavartaisiin
Makkaran vaihtaminen kokolihaan keventää ateriaa. Yksi makkara voi sisältää jopa kolme kertaa niin paljon rasvaa kuin vastaavan kokoinen pihvi.
Makkaran vaihtaminen kokolihaan keventää ateriaa. Yksi makkara voi sisältää jopa kolme kertaa niin paljon rasvaa kuin vastaavan kokoinen pihvi.
Makkaran sijasta kannattaa grillata pieniä, herkullisia ja ravitsevia fileevartaita. Käytä rasvattomaksi leikattua fileetä ja öljytöntä grillikastiketta.
Kun kastikkeessa ei ole öljyä, hiillokselle mahdollisesti tippuvasta liemestä ei muodostu karsinogeenista ja muutenkin epämiellyttävää savua. Toinen tapa välttää marinadin käryäminen on panna lihan alle alumiinifolio.
Hyvän grillauskastikkeen tai marinadin saa sekoittamalla soijakastikkeeseen sitruunamehua, sitruunan- tai limetinkuoriraastetta, inkivääriä, hunajaa tai makeaa chilikastiketta.
Lähetä omat kevennys- ja terveelllisyysvinkkisi meille osoitteeseen **info@kuntoplus.fi**. Parhaat vinkit pääsevät KUNTO PLUS -lehteen!