Muuta yksi syömistottumus, niin vaikutukset voivat olla merkittäviä

Moni kokeilee laihdutuskuureja, joilla myllätään kerralla koko ruokavalio. Kovat tavoitteet johtavat kuitenkin usein suureen pettymykseen. Miten kävisi, jos yrittäisi muuttaa vain yhden huonon tavan?

Käsi kurottaa leivonnaista. Nainen haluaa muuttaa yhden ruokailuun liittyvän tottumuksen ja laihtua.

SYÖMISTOTTUMUKSET – Kannattaa tehdä muutos ongelmakohtaan eikä aloittaa kaikkea mylläävää laihdutuskuuria.

Kannattaako aloittaa kokonaisvaltainen elämänmuutos, jossa muutetaan kerralla niin ruokavalio kuin liikuntatottumuksetkin vai keskittyä muuttamaan yksi huono tapa kerrallaan?

Jos ongelmasi on, että syöt liikaa makeisia, sinun ei välttämättä ole tarpeen alkaa laskea kaloreita tai punnita kaikkia aterioitasi. Riittää, että keskityt pitämään karkinsyönnin kurissa.

Tapojen muuttamisessa on yleensä tehokkaampaa pyrkiä yhteen tarkasti kohdennettuun muutokseen kerrallaan kuin yrittää muuttaa kaikki yhdellä kertaa.

Selkeää ja helppoa

Tarkasti rajattu tavoite auttaa muistamaan, mitä saa ja ei saa syödä. Epäterveellisiä tapoja ei tietenkään kannata korvata uusilla yhtä epäterveellisillä rutiineilla vaan tarkoituksena on tehdä muutos terveempään suuntaan, mutta hyvin rajatussa asiassa kerrallaan.

Myös aikajana on tärkeä: tiukkaa laihdutuskuuria noudatetaan yleensä jokin tietty aika, mutta sen jälkeen tulee repsahdettua takaisin vanhoihin kuvioihin. Sen sijaan tulisi tehdä muutos, jota jaksaa pitää yllä lopun ikää. Usein yhden muutoksen tekeminen ja uudesta tavasta kiinni pitäminen on terveellisempää kuin se, että tekee aina välillä rajuja muutoksia, joista palaa pian takaisin vanhaan.

Jos tiedät, mikä ruokavaliossasi vaatii eniten remonttia ja teet pysyvän muutoksen, saat siitä takuuvarmasti suuria hyötyjä, jotka näkyvät niin vaa'alla, vyötäröllä, mielialassa kuin jaksamisessakin.

Tutustu Lulun, Margitin ja Cecilian innostaviin tuloksiin ja kokeile kohdennetun muutoksen tekemistä itse. Se kannattaa takuulla!

PS: Voit vapaasti kokeilla samojen, ravitsemusterapeutin neuvomien muutosten tekemistä, kuin juttumme naiset.

*Asiantuntija: ravitsemusasiantuntija M. Kreutzer