Hyppynaru – naruhyppely on hyvää treeniä koko keholle

Naruhyppely kuluttaa tehokkaasti kaloreita, ja se kulkee kätevästi mukana kaikkialle. Naruhyppely on siitäkin erinomaista liikuntaa, että se treenaa useimpia lihasryhmiä ja parantaa hapenottokykyä. Lue täältä naruhyppelystä, ja sitten vain hyppäämään narua!

Nainen hyppää narua ulkona

NARUHYPPELY TREENAA KOKO KEHOA Hyppynarulla voi treenata ulkona, kuntokeskuksessa ja kotona.

© istock

Jos et ole hyppinyt hyppynarulla kuin lapsena, jos silloinkaan, nyt on korkea aika aloittaa! Hyppynarutreeni kuluttaa tehokkaasti energiaa ja hyppiä voi sekä ulkona että sisällä. Vaikka hyppynarutreeni ei edellytä kovaa peruskuntoa, se on todella tehokasta, ja varsinkin kamppailulajien harrastajat vannovat hyppynarutreeniin, sillä se treenaa paitsi kuntoa, myös käsien ja jalkojen koordinaatiota, mikä lisäksi se kuluttaa mukavasti kaloreita.

Miten hyppynarulla voi treenata?

Mitä naruhyppely kehittää?

Paljonko kaloreita hyppynarutreeni kuluttaa?

Kuinka pitkä hyppynarun pitää olla?

Millainen hyppynaru on hyvä?

5 hyvää hyppynarutreenissä

1. Hyppynarutreeni parantaa hapenottokykyä nostamalla sykkeen ja energiankulutuksen hetkessä ylös.

2. Hyppynarutreenin alkuun pääsee helposti. Alkuun pääseminen ei edellytä isoja lihaksia ja kovaa kuntoa. Aloita oman kunnon mukaan, ja lisää tahtia ja kestoa sitä mukaa, kun kuntosi kohenee.

3. Hyppynaru mahtuu pieneen tilaan, eikä paina paljoa. Hyppynaru on helppo ottaa mukaan minne vain.

4. Hyppynarutreeni kehittää tasapainoa ja koordinaatiota. Tekniikan oppiminen kestää aikansa, mutta jo opetellessakin kehittyy tasapaino ja koordinaatio.

5. Hyppynarulla voi hyppiä kaikkialla. Hyppynarutreeniä varten ei tarvitse liittyä kuntokeskuksen jäseneksi. Jos kotona katto on liian matalalla, ulkona taivas on kirjaimellisesti kattona.

Miten hyppynarulla voi treenata?

Hyppynarutreeni kehittää kuntoa, kun hyppii oman kuntonsa mukaiseen tahtiin. Olennaista on, että joustaa hyppiessään polvista. Hyppynarulla voi hyppiä sekä vuoro- että tasajaloin. Voit hyppiä tasajaloin puolelta toiselle, nostella polvia korkealle tai hyppiä kaksoishyppyjä, hyppiä yhdellä jalalla jne. Eri hyppytekniikoita ja hyppynarutreeniohjelman saat täältä.

Mitä naruhyppely kehittää?

Naruhyppely on erinomaista syketreeniä ja myös hyvää, kiinteyttävää lihastreeniä. Hyppynarutreeni vaikuttaa käytännössä kaikkiin lihasryhmiin, jopa käsivarsiin narua pyörittäessä ja vatsalihaksiin hyppiessä ja tietystikin jalkalihaksiin joka kerta hyppyyn ponnistaessa.

Paljonko kaloreita hyppynarutreeni kuluttaa?

Minuutin naruhyppely kuluttaa noin 8–10 kcal. 10 min naruhyppelyä kuluttaa siis 100 kcal, mikä vastaa suunnilleen 10 kilometrin tuntivauhdilla juoksemista.

Kuinka pitkä hyppynarun pitää olla?

Oikean mitan löydät, kun astun narun puolivälin päälle jalat yhdessä ja nostat kädensijat kohti kainakoita. Jos naru yltää kainaloon asti, pituus on oikea. Jos et pääse mittaamaan hyppynarun pituutta myymälässä tai narulla on useampia käyttäjiä, kannattaa hankkia säädettävä hyppynaru.

Millainen hyppynaru on hyvä?

Hyppynaruja on yksinkertaisista narun ja kahvat käsittävistä säädettäviin ja laskurillisiin. Naruja on erilaisia: muovisia, metallisia ja tekstiilisiä ja kumisia. Pehmeä materiaali on paras alkuun, niin naru ei piiskaa ikävästi jalkoihin silloin, kun hyppy ei osu kohdalleen. Mitä kovempi naru, sitä kovemmalla tempolla sillä voi hyppiä.

LUE MYÖS: Treenisovelluksia moneen menoon